Novartis πολιτικοί σε κρίση

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Στο θέμα της Novartis οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από ότι φαίνεται ο πολιτικός κόσμος αντιδρά με καθόλου γοητευτικό τρόπο.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε κατά του Άδωνη Γεωργιάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους «λεκιάζουν» την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Αλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός»

Η απάντηση για αυτό ήταν η αποπομπή του από την Νέα Δημοκρατία την ώρα που ο Άδωνης παραμένει ως ένας από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος.

Όσο για τον Κο Αβραμόπουλο, ήρθε μια απάντηση από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή η οποία εμμέσως τον στηρίζει. «Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα»

Την ίδια ώρα ο Άδωνης σε μια κίνηση που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί είναι ακόμα στην βουλή, καλεί υποτίθεται σε αυθόρμητο ρεπορταζ το σοβαρό Σταρ στο σπίτι του για να δείξει ότι δεν έχει κάνει ανακαίνιση στα έπιπλα του σπιτιού του, ότι έχει φθορές και είναι άβαφτο, θέλοντας να πει ότι επειδή δεν έχει κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του δεν πήρε και λεφτά από την Novartis.

Η βλακεία είναι άπειρη σαν το σύμπαν τελικά και το Σταρ ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους προκλήσεις με εκπληκτικό τρόπο.

Την ίδια ώρα που το Σταρ έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Άδωνη βγαίνουν στην δημοσιότητα τα αρχεία του Φρουζή με τα ραντεβού του με πολιτικούς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και φαίνεται ότι ο Φρουζής είχε ανοικτές τις πόρτες παντού, και πάσο για να περάσει όλες τις πόρτες.

Και θα λέγαμε ότι όλα αυτά είναι αστεία αν σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη δεν υπήρχε από το 91 μέχρι και σήμερα κατασπατάληση 30 δις € σε μαύρο χρήμα από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και από παραγγελίες οι οποίες ήταν πολλαπλάσιες του πληθυσμού της χώρας  και μάλιστα σε μια χώρα η οποία δεν έκανε καν διαπραγμάτευση για την τιμή των φαρμάκων την ώρα που οι πολίτες της πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα.

Επίσης και κάτι άλλο το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, ακούω πολλούς που λένε ότι το θέμα με την Novartis μπήκε στην μέση για να θάψει το πρόβλημα με τα Σκόπια και άλλους από την άλλη πλευρά που λένε το αντίθετο.

Ας μην συγχέουμε τα δύο θέματα γιατί και τα δυο είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να τους δοθεί η ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα.

Κανείς δεν είναι άγιος ούτε σωτήρας μας και όλοι πρέπει να είναι συνεχώς στην προσοχή μας είτε είναι στα δεξιά μας, είτε στα αριστερά μας.