21 Μαρτίου

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Χθες ήταν η πρώτη μέρα της Άνοιξης. Φαντάζομαι ότι αν λειτουργούσαν ημερολογιακά και οι οργανισμοί μας, θα ‘μαστε πασίχαροι, αισιόδοξοι και στο έπακρο δημιουργικοί. Έλα όμως που τα φύλλα του ημερολογίου γυρνάνε μεν με απίστευτη ταχύτητα, τόσο μεγάλη που δεν είναι παράλογο στις 2 του Γενάρη του 2018 να εύχεσαι καλή χρονιά για το 2019, χωρίς όμως αυτά τα φύλλα να αγγίζουν τις ψυχές μας.

Όλα τα κανονίζομε από το  εάν έχει Ήλιο ή συννεφιές, αν η θάλασσα ζέστανε κι αν οι γυναίκες έβγαλαν επιτέλους τα σακιά που φοράνε και τα λένε καλτσόν.

Γι’ αυτό θα συνιστούσα να πανηγυρίσετε μεν για την ισημερία, να αφήσετε όμως στην ησυχία της την πρώτη ανοιξιάτικη μέρα. Άλλωστε εμείς εδώ στην Κρήτη, άνοιξη έχομε εδώ και κανένα μήνα και η γη καταπράσινη -παρά την ανομβρία- περιμένει με ανυπομονησία πότε θα πάτε να σπείρετε με τις πλαστικές σας σακούλες όλο το χώρο από το γιαλό μέχρι την κορυφή του Ψηλορείτη. (Δεκάδες τέτοια σκουπίδια έχω μαζέψει γύρω απ’ το εκκλησάκι της κορυφής).

Εγώ λοιπόν την Άνοιξη θα την υποδεχτώ με κάπως διαφορετικό τρόπο: Θα απελευθερώσω το σώμα μου από τα βαριά ρούχα και το μυαλό μου από τις δυσάρεστες σκέψεις και θα το επικεντρώσω μόνο στην Ανάσταση. Ασφαλώς ευχόμενος και ελπίζοντας ότι η φετινή Ανάσταση θα μας βρει περισσότερο Έλληνες απ’ ότι χρόνια τώρα που μόνο να τρώμε λεφτά ξέραμε και να χρωστάμε μετά.

Τώρα, αν θέλετε μια πιο εύκολη συμβουλή, η υπόδειξη, σκεφτείτε ότι ολόκληρη η φύση αναγεννάται αυτήν την εποχή και ποτέ δεν είναι πιο όμορφη. Αυτό ίσως σας δώσει το ερέθισμα να αναγεννηθείτε κι εσείς και να αρχίσετε επιτέλους να ενδιαφέρεστε για τη μοίρα της Ελλάδος. Με τον Τσίπρα και τον Καμμένο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Είναι όμως απολύτως εφικτά.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > θα μας βρει περισσότερο Έλληνες

  Υπάρχει Ελληνόμετρο;
  Σε ποια βιβλιοπωλεία το έχουν;

  > Με τον Τσίπρα και τον Καμμένο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

  Eνώ αμα είχαμε πολιτική άνοιξη, ε; :p
  https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/79325.png

  μα μέχρι και σε κείμενο για την άνοιξη γράψατε για την κυβέρνηση; 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.