Ψήφισε η μάνα μου ΣΥΡΙΖΑ;

Επιστολή προς Συριζαίους με αφορμή την επέτειο της τριετίας του μεγάλου σας Βεζύρη

??? ????????????????
??? ????????????????

Ο ένας μου παππούς είχε στο μπρελόκ του αυτοκινήτου τον Παπαδόπουλο από τη μία πλευρά και τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β’ από την άλλη, ενώ ο άλλος ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ κυνηγημένος από την Καλαμάτα από όπου και διέφυγε στην Αθήνα αλλά με την απώλεια ενός γιου που του έπνιξαν οι Ταγματασφαλίτες.

Ο πατέρας μου ψήφιζε πάντα Κύρκο μάλλον γιατί ήταν τόσο αγαθοβιόλης όσο κι ο Κύρκος. Η μάνα μου ΠΑΣΟΚ. Φυσική εξέλιξη του μέσου Έλληνα κατά τη δεκαετία του ’80 τη θυμάμαι ντυμένη με πλακάτ «σάντουιτς» του κόμματος (ένα είναι το κόμμα) να περπατά στους δρόμους για τον Ανδρέα (ένας είναι κι ο Ανδρέας).

Μετά χρεοκοπήσαμε.

Η μάνα μου στο μεταξύ την είχε ψιλιαστεί τη δουλειά περί το ’85 όπου και σταμάτησε να ψηφίζει αλλά κοίτα να δεις ο διάολος που το σύνθημα «να μη γυρίσει η Δεξιά», πούλαγε ακόμη και το 2000 όπου και ξαναψήφισε ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για να μην έρθει ο «μπούλης» όπως έλεγε.

Ο «μπούλης» ήρθε βέβαια (γιατί, ποιός τελικά δεν ήρθε με το αιώνιο «μη χείρον βέλτιστον» που σας ψωνίζουνε αριστερούς και δεξιούς;), και παρήλθε και ήρθαν κι άλλοι και στο τέλος ήρθε κι ο Τσίπρας…

Περί το Δεκέμβρη του 2014 όλο μου το σόι ήταν στα «κάγκελα» για τον Τσίπρα που θα… «άλλαζε» την Ευρώπη. Πάντα ψύχραιμοι στις εκτιμήσεις μας τρεις γενιές τώρα στην οικογένειά μου…

Εγώ στο μεταξύ ως εγωτικός αναρχικός τους ψέλλισα κάτι περί του ότι αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες και τέτοια, αυτά που λέει δεν γίνονται εντός ευρώ, πού πάτε ρε κορόιδα, αλλά δεν με άκουγε κανείς. Και ψήφισαν Τσίπρα κουτρουβαληδόν…

Τρία χρόνια μετά βλέπω τη μάνα μου να έχει ξαναπάρει σβάρνα τα ανδρεοπαπανδρεϊκά «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» κλπ, μόνο που τώρα άλλος «φορέας» έχει πάρει το σύνθημα ως δικό του: Η Χρυσή Αυγή.

Συριζαίοι για να εξηγούμεθα μια και καλή: Αν η μάνα μου ψηφίσει Χρυσή Αυγή εγώ δεν θα κυνηγάω τους Χρυσαυγίτες. Εσάς θα κυνηγάω. Ως το τέλος.