Χωρίς πολιτικούς

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα κι έγινε τρανή η απόφασή μου να μην ασχοληθώ ούτε στο ελάχιστο αυτές τις μέρες, με τους Έλληνες πολιτικούς. Άστε τους, τους καημέχαρους να γιορτάσουν το Πάσχα όπως αυτοί νομίζουν, δηλαδή ψηφοθηρεύοντες στα χωριά που θα πάνε.

Εμείς εκεί! Μας φτάνει και μας περισσεύει η Κρήτη, οι χάρες και τα προβλήματά της. Να ευχηθούμε μόνο από σήμερα, όσοι αφήσουν τις εστίες τους για να πάνε σ’ άλλη πόλη ή σ’ ένα χωριό, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς μετά το Πάσχα.

Προλαβαίνω τώρα και την δεύτερή σας ένσταση: Μα αν δεν μιλάμε για τους πολιτικούς, για τί άλλο μπορούμε;

Σιγά ρε παιδιά που έγιναν οι πολιτικοί ο κόσμος μας ολόκληρος, Μιλήστε για το Χριστό και τα πάθη του κι αν δεν τολμάτε, μιλήστε για την θάλασσα και τις περιπέτειες των θαλασσινών. Κέντρο του κόσμου, όπως και να το κάνετε, ίσως είναι η  Πολιτική,  αλλά αυτή που εμπεριέχει τα πάντα. Και επειδή κινδυνεύω να παραβώ το λόγο μου, ας αλλάξουμε θέμα:

Έχετε ποτέ σας αξιολογήσει το γιατί η ελληνική Ανάσταση θεωρείται η πιο υποβλητική σ΄όλον τον χριστιανικό και μη κόσμο; Έχετε ποτέ χαρεί μαζί με τις νοικοκυράδες, επειδή τα τσουρέκια τους πέτυχαν; Έχετε ποτέ καθήσει μετά το Χριστός Ανέστη ν’ ακούσετε ολόκληρη την Αναστάσιμη Ακολουθία; Έχετε έστω πάει ποτέ στη Δεύτερη Ανάσταση, το μεσημέρι της Κυριακής;

Δεν σας κάνω υποδείξεις, ούτε και προσπαθώ να σας συνεγείρω και να σας οδηγήσω σε μονοπάτια άγνωστα.

Όμως θα επιμείνω ότι αυτά είναι θέματα άξια για συζήτηση. Και από την Τρίτη βλέπομε πάλι, αν μας έχει ο Θεός καλά.

 

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Έχετε ποτέ σας αξιολογήσει το γιατί η ελληνική Ανάσταση θεωρείται η πιο υποβλητική σ΄όλον τον χριστιανικό και μη κόσμο;

    Ποιός την ψήφισε » πιο υποβλητική σ΄όλον τον χριστιανικό και μη κόσμο»;
    Έγινε κάποια δημοσκόπηση;
    Μιλάμε για την ίδια «ελληνική Ανάσταση» που δεν μπορείς ούτε το «Χριστός Ανέστη» να ακούσεις από τα βαρελότα;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.