Χρυσόψαρα

Οδυσσέας Γραμματικάκης
Οδυσσέας Γραμματικάκης

Σας έγραψα την προηγούμενη φορά ότι η δημοτική αρχή του κ. Λαμπρινού ίσως κινδυνεύει να πάει σαν το ψάρι στο τηγάνι. Τώρα όμως που διαβάζω πως ο κ. Κουράκης αποφάσισε να ξανακατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές για να δώσει “μια νέα ευκαιρία στο Ηράκλειο”, αναρωτιέμαι αν θα αποδειχθεί πως και οι Ηρακλειώτες, είναι τελικά χρυσόψαρα. Κι αυτά δεν τρώγονται κιόλας.

Πάντως σε ενδεχόμενη νίκη του κ. Κουράκη, οι ανησυχίες των δημοτών σχετικά με την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη θα πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης. Θα το κάνει κατευθείαν πάρκινγκ, και τέρμα το άγχος. Σκεφτείτε το, “φυλές του πάρκου”, ίσως να είναι μια λύση. Η Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. πάντως, μάλλον κάνει ήδη ο,τι μπορεί για να προετοιμάσει το έδαφος.

Και μια που είπα για τις “φυλές”, διαβάζω ότι κατέθεσαν μια λίστα με αρκετά και σοβαρά ερωτήματα για τις μελέτες ανάπλασης του πάρκου, της Δικαιοσύνης και της Ίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις, αν υπάρξουν, και τις όποιες σχετικές δεσμεύσεις, και ελπίζω να μην υπεκφύγει δια πιρουέτας η Δημοτική αρχή.

Πιρουέτες, του κανονικού είδους, ίσως ευτυχήσουμε να δούμε σύντομα στο συνεδρ.. εχμ, πολιτιστικό κέντρο, αφού ο Δήμος φαίνεται πως εξασφάλισε τη συνεργασία, τουλάχιστον σε συμβουλευτικό επίπεδο, του έμπειρου αρχιμουσικού, πρώην διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και νυν διευθυντή της Όπερας της Ερφούρτης, κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη. Το ότι ο κ. Μιχαηλίδης δεν έχει δεσμευτεί ακόμα για πιο επίσημη συνεργασία θα οφείλεται, εικάζω, στο ότι κάποιος έκανε το λάθος να του δείξει το κτίριο. Κι εγώ στη θέση του, μικρό καλάθι θα κρατούσα.

Μικρό καλάθι δεν χρειάζεται κανείς να κρατάει για την αριστουργηματική ταινία «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου που θα προβληθεί από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου στις 21:30 στο Αστόρια, με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους από τον θάνατο του δημιουργού. Αν δεν την έχετε δει, αξίζει να τη δείτε, κι αν την έχετε δει, αξίζει να την ξαναδείτε στην μεγάλη αίθουσα.

Με ενημέρωσαν τέλος ότι στο πειραματικό θέατρο του συνεδρ… εχμ, πολιτιστικού κέντρου θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη, ενδιαφέρουσα συναυλία. Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 20:00, το αγαπητό στην πόλη free jazz τρίο των outward bound, μαζί με τους εξαίρετους Βρετανούς μουσικούς George Haslam και Steve Kershaw, θα δώσει μία παράσταση με τίτλο “fifty shades of free”. Για αυτήν θα κρατάω μεγάλο καλάθι, μιας και θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά που τους είχα ακούσει μου είχαν αρέσει πολύ. Κι εγώ, γενικά, προσπαθώ να μην είμαι χρυσόψαρο.

(έργο φωτογραφίας: Henri Matisse, The Goldfish, 1912 – λεπτομέρεια)

Comments

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΛΕΤΑΚΗΣ    

    ΘΕΛΕΙ ΝΑ …ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.