Φύλακες γρηγορείτε

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Θα το λέω και θα το γράφω μέχρι να έχει το μάτι μου νερό! Πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις των Σκοπιανών, τις πομφόλυγες για καλή θέληση και των λεγομένων διαπραγματεύσεων δεν κρύβεται τίποτα άλλο παρά η λεγόμενη «Μακεδονία του Αιγαίου» όπως την έλεγε ο Τίτο.

Θυμάμαι ότι όσο βομβαρδιζόταν η τότε Γιουγκοσλαβία από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είχε σταθεί όσο κανείς άλλος δίπλα τους. Μέχρι τα κάλαντα γυρίζαμε και λέγαμε στους δρόμους μια τεράστια ομάδα προκειμένου να μαζέψουμε χρήματα, να τα κάνουμε τρόφιμα και να τα πάμε στη χώρα που ισοπεδωνόταν. Βέβαια η Ελλάδα τίποτα δεν εισέπραξε σε αντάλλαγμα της φιλίας της, που είχε στοιχίσει στον Μητσοτάκη την πρωθυπουργία, την Ελλάδα που είχε ανοίξει τις πόρτες των σπιτιών της προκειμένου να φιλοξενήσει προσφυγόπουλα από τις βομβαρδισμένες περιοχές.

Αντιθέτως όλοι συμμαχούν και συνομωτούν εναντίον μας. Όλοι θέλουν να κατεβάσουν τα σύνορά μας και πάλι στη Θεσσαλία. Και τώρα Ελευθέριος Βενιζέλος δεν υπάρχει.

Θυμηθείτε: Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν δεύτερη (μετά τη Ρωσία) στην ποσοστιαία καταγραφή των θυμάτων. Κι όμως η Αλβανία που είχε ανοίξει τα σύνορά της στους φασίστες και τους Ναζί, κυρήχθηκε τότε «συνεπόλεμος» – μια και οι μεγάλοι δεν μπορούσαν να την πουν σύμμαχο – για να πάρει τις ίδιες περίπου πολεμικές αποζημιώσεις από όσες πήρε η ερειπωμένη και καμμένη χώρα μας.

Φύλακες λοιπόν γρηγορείτε! Κι όταν γράφω «φύλακες» εννοώ τον ελληνικό λαό και κανέναν άλλον πέραν αυτού. –