Φίλοι και σύμμαχοι

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Εγώ προσωπικά κύριε Ερντογάν δεν γνωρίζω τι θα πει «Οθωμανικό χαστούκι» με το οποίο απειλείτε τους Αμερικάνους. Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά τι θα πει ελληνικό κωλοδάχτυλο και σας συμβουλεύω να το αποφύγετε.

Αυτά. Κατά τα άλλα όσο οι Τούρκοι απειλούν, όσο οι Αλβανοί βλέπουν τον ασκιανό τους στο πηγάδι, όσο οι Σκοπιανοί νομίζουν ότι είναι κράτος και εθνότητα κι όσο οι Βούλγαροι καραδοκούν, η μοναδική σωστή κουβέντα που είπε ο κύριος Σαρτζετάκης κατά τη θητεία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έρχεται και ξανάρχεται στο μυαλό μου. «Έλληνες, είμαστε έθνος ανάδελφο».

Και βέβαια είμαστε! Σε περίπτωση συρράξεως, κανείς δεν θα πάρει το μέρος μας, κι όλοι θα περιοριστούν σε ξενέρωτες ανακοινώσεις για «τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης» κι άλλα τέτοια.

Όμως, όμως, όμως, αγαπητοί φίλοι και σύμμαχοι υποτιμάτε απίστευτα τον Έλληνα! Αυτόν που πιστεύει στην πατρίδα (και όλοι πιστεύουμε), αυτόν που πιστεύει στη Θρησκεία και την οικογένεια (και όλοι πιστεύουμε). Θα δείτε τότε φίλοι και σύμμαχοι πώς οι διαφορές μας εξανεμίζονται και πώς δυο διμοιρίες μπορούν να στείλουν στους κήπους του Αλλάχ στρατιές ολόκληρες. Δεν είμαι ούτε υπεραισιόδοξος ούτε εθνικιστής. Προσκυνώ όμως το 1821 και σέβομαι απολύτως το Αλβανικό Έπος εναντίον του Μουσολίνι. Σέβομαι ακόμη το Ρούπελ, από όπου οι μαχητές του έφυγαν τιμώμενοι από τους σιδερόφρακτους Ναζί (!!!) και προσκυνώ την Εθνική Αντίσταση που ξέσπασε την ίδια μέρα που τέλειωσε η Μάχη της Κρήτης.

Καταλάβατε τώρα φίλοι και σύμμαχοι με τι είδους διαόλου λαό πάτε να τα βάλετε; Αν όχι δοκιμάστε μια οποιαδήποτε πράξη εναντίον μας. Κι έχετε υπόψιν σας ότι ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς τυφλοπόντικας δεν μπορεί να αναχαιτίσει την οργή μας.