Υπάρχουν πολλά χαμόγελα

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ρε σύντροφοι, δεν σας φαίνεται ότι (μαζί και εμείς) παραγκρινιάζουμε; Δεν σας φαίνεται ότι – προφανώς αθέλητα – μεγενθύνουμε τα στραβά του Ηρακλείου και αγνοούμε τα όσα θετικά έχουν γίνει σε αυτή την πόλη τα τελευταία δυο – τρία χρόνια; Εγώ πάντως σας λέω ότι επειδή μια εποχή δούλευα περισσότερο στην Αθήνα από όσο στο Ηράκλειο, σας βεβαιώνω λοιπόν ότι η πόλη μας αλλάζει επί τα βελτίω. Και μεγάλα έργα γίνονται (π.χ. Η πεζοδρόμηση της λεωφόρου Δικαιοσύνης) και ο πολιτισμός αρχίζει σιγά – σιγά να φυτρώνει και η αισιοδοξία ενισχύεται.

Αυτά τα βλέπουμε εμείς οι παλιοί Ηρακλειώτες, αλλά τα διατυμπανίζουν κυρίως οι φίλοι της πόλης που από “σταθμό τράνζιτ” τη βλέπουν πια σαν τόπο προορισμού.

Τη στραβή εικόνα του τέρματος δώσαμε κι εμείς στις πρώτες μας μέρες. Ανακαλούμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάψουν να μας τσιγκλούνε τα στραβά και θα πάψουμε να τα προβάλουμε.

Όχι! Εκεί θα βαρούμε, μετά και την εκπληκτική επιτυχία που έχει το Mesogios.gr μέχρι να μας ακούσει κάποιος. Παράλληλα θα παρακαλούσαμε το Δήμο Ηρακλείου να μας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στην πόλη μας με ένα δελτίο Τύπου έστω. Πέντε άνθρωποι είμαστε και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Μην τα περιμένουν όλα από μας.

Εγώ πάντως σας βεβαιώνω πως νιώθω μεγάλη μου τιμή ότι ζω και δημοσιογραφώ στο Ηράκλειο.