Το φασιστικό μέτρο με τις φωτογραφίες στα τσιγάρα

Κάπου έχουμε παρεξηγήσει τα πράγματα με την ελευθερία επιλογής στην ΕΕ

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Ίων Χριστοφιλόπουλος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο τρισμέγιστος και πανάγαθος και τιτανοτεράστιος θεσμός εντός του οποίου είμεθα όλοι ελεύθεροι να πράξουμε όπως θέλουμε γιατί έτσι θέλει η ελεύθερη αγορά. Όλοι;

Όχι! Διότι οι καπνιστές εκτός του ότι πρέπει να παίρνουμε τα όρη για να καπνίσουμε «πολιτισμένα», πρέπει να βλέπουμε κι αυτές τις αηδίες που ελέγχεται και η αυθεντικότητα τους (καθώς μία από τις φωτογραφίες θυμάτων του καπνίσματος είναι από μη καπνιστή που ζει και βασιλεύει και κέρδισε δικαστικά την υπόθεση χρησιμοποίησης του προσώπου του χωρίς τη συγκατάθεση του από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε σε επέμβαση ρουτίνας για άλλο ζήτημα υγείας).

Πρώτον: Η ελευθερία επιλογής είναι δικό μου ζήτημα κι αν θέλω ΕΓΩ να πεθάνω ΕΣΕΙΣ δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μου το αποτρέψετε. Ούτε καν να μου πείτε τη γνώμη σας και πόσο μάλλον «θεσμικά». Έτσι γουστάρω και πεθαίνω ρε! Χωρίς καν για μια σοβαρή αιτία. Επειδή έτσι! γκέγκε; Αν ψάχνετε για τρόφιμους στο μαντρί σας, εγώ δεν προσφέρομαι. Επειδή μπορώ. Κι άμα γουστάρω πεθαίνω.

Δεύτερον: Βοηθάτε στις πωλήσεις ταμπακιέρας (το μέγιστο που κατάφεραν οι φωτογραφίες).

Τρίτον: Αν θέλετε να εφαρμόσουμε ισότητα να κάνετε κι ένα νόμο απαγόρευσης εισόδου σε καταστήματα για τους μη καπνιστές. Δεν θες να καπνίσεις; Μην έρθεις! Πάνε απέναντι με τους ομοίους σου.

Η ζωή είναι ανθυγιεινό πράγμα άλλωστε φίλοι μου: Όποιος ζει, πεθαίνει.

Follow the money: Αυτή η ιστορία προέκυψε από μελέτη σε ισολογισμούς. Κάποιος κερδίζει από την ύπαρξη μη καπνιστών. Πολύ χρήμα. Την υγεία την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια και το ζείτε.

Να δείτε την ταινία «Ευχαριστούμε που καπνίζετε»

Comments

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΛΕΤΑΚΗΣ    

    Πολυ σωστες παρατηρησεις…Ημουν ‘βαρυς’ καπνιστης για 45 χρονια και εχω περασει τον ‘ρατσισμο’ αυτον, τωρα και 15 χρονια δεν καπνιζω αλλα το σωστο να λεγεται..Καθενας στην ‘μερια’ του.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.