Το Σκοπιανό

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Πράγματι αείμνηστος. Ειδικά αυτές τις μέρες που το Σκοπιανό λέγεται ότι συζητείται θυμάμαι πολύ έντονα τις θέσεις του για το θέμα και είμαι πεπεισμένος ότι αν τον ακούγαμε τότε σήμερα θα είμαστε ήρεμοι και χωρίς κανένα κίνδυνο να ξεπουλήσουμε τα πάντα επειδή έτσι θέλουν οι Αμερικάνοι.

Βέβαια είναι γεγονός ότι σε όλα όσα είχε πει ή και σε όλα όσα είχε πράξει αν συναινούσαμε και τον ακολουθούσαμε τότε ούτε κρίση θα είχαμε και κυρίως ούτε ηθική κατάπτωση.

Τέλοσπαντων όμως. Ας αναγνωρίσουμε στον Άνθρωπο αυτόν ότι έχασε την πρωθυπουργία όχι από τις εκλογές αλλά επειδή είχε οδηγήσει σε μια άλλη “Συμφωνία της Βάρκιζας” για να γλυτώσει η τότε Γιουγκοσλαβία από τον διαμελισμό και τις εκατόμβες θυμάτων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Αυτά βέβαια φαίνονται τολμηρά έστω κι αν γράφονται από έναν άνθρωπο που έζησε στιγμή με στιγμή όλες τις κρίσιμες τότε καταστάσεις.

Θα μου πείτε τώρα: Αυτά θα τα γράψει η Ιστορία. Και θα σας απαντήσω: Ποιά ιστορία ρε φίλοι; Πότε η Ελληνική Ιστορία και για ποιά περίοδο έγραψε για τα όσα πραγματικά συνέβησαν και δεν υποτάχτηκε σε κομματικά συμφέροντα ή πολιτικές χαραγμένες στο γόνατο;

Σιωπούν οι όσοι Έλληνες μπορούν να τη γράψουν και αφήνουν το περιθώριο στους λαϊκιστές να τη διαστρεβλώνουν κατά τα δικά τους συμφέροντα της στιγμής.

Μη φοβάστε όμως αείμνηστε Πρόεδρε. Βαθιά στην καρδιά των Ελλήνων υπάρχει πάντοτε η Αλήθεια απρόσβλητη από τις επιθέσεις του καθενός τυχάρπαστου.