«Το παζλ της Προσωπικότητας μας»

Ένα σεμινάριο για εκείνους που δεν φοβούνται να κοιτάξουν κατάματα στον καθρέφτη

??? ????????????????
??? ????????????????

Στο φιλόξενο και γεμάτο έμπνευση Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, που βρίσκεται επί της οδού Νυμφών 3 στο Ηράκλειο, συμβάινουν όμορφα πράγματα. Έτυχε χθες να βρεθώ εκεί έπειτα από πρόσκληση καλού φίλου και να παρακολουθήσω το σεμινάριο υπό τον τίτλο «το Παζλ της Προσωπικότητας μας». Εισηγητής ήταν ο Μανόλης Στρατάκης που δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Εξέλιξης.

Ομολογώ πως σε τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις είμαι πάντα επιφυλακτικός καθώς αρκετοί «περίεργοι» έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια με αφορμή την κρίση και εμπορεύονται σωτηριακές οδούς και μεθόδους οπότε και κανονικά τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όμως ο καλός φίλος που με κάλεσε μιλώντας κολακευτικότατα για τον Μανόλη, είναι ένας άνθρωπος εξόχως σοβαρός και τελειομανής κατά συνέπεια τον εμπιστεύτηκα.

Πολύ σύντομα διαπίστωσα πως ο Μανόλης Στρατάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει όσο λίγοι την ανθρώπινη προσωπικότητα και τις δυνατότητες εξέλιξής της. Και αυτό προσπαθεί να προσφέρει μέσα από τις διαλέξεις του: Ένα χρηστικό εργαλείο για την καθημερινότητα όλων μας.

Το σεμινάριο δεν είναι για όλους: Απευθύνεται πρωτίστως σε εκείνους που δεν διστάζουν να κοιτάξουν τον καθρέφτη και να δουν το πραγματικό τους πρόσωπο πίσω από τις μάσκες της ρουτίνας. Αυτό μπορεί να είναι και οδυνηρό ως εκ τούτου, εκείνοι που δεν το αντέχουν καλύτερα να μην το προσπαθήσουν.

Εκείνοι όμως που συνέλαβαν αυτό τούτο, ότι η γνώση του ίδιου σου του εαυτού είναι το σπουδαιότερο των μελετημάτων του ανθρώπου, καλό θα είναι να αναζητήσουν τον Μανόλη Στρατάκη. Κάτι θα έχει να τους πει…

Ομοίως και τα έργα του καθώς πέραν από εξαίρετος Σύμβουλος Εξέλιξης, είναι και ένας πραγματικά ταλαντούχος ζωγράφος.