Το μεγαλείο της υπερβολής

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Ο Γιώργος Κύρτσος έκανε στο tweter μια διαπίστωση η οποία πραγματικά δίνει τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην χώρα και δεν μπορεί παρά να σχολιαστεί αναλόγως.

Είπε λοιπόν  (H «κανονικότητα» των αδειών εξόδου στον Κουφοντίνα έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία. Σε αποστολή του ΕΚ στο Βερολίνο μου τονίστηκε από Γερμανούς επιχειρηματίες ότι αποφεύγουν επενδύσεις σε χώρες όπου τα στελέχη των εταιριών τους δεν αισθάνονται ασφαλή και χρίζουν προστασίας).

Τώρα λοιπόν αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί τόσα χρόνια δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα, επειδή ο Κουφοντίνας πήρε δύο άδειες από την φυλακή. Βέβαια οι επενδυτές πολύ πριν τις άδειες του Κουφοντίνα δεν έκαναν επενδύσεις στην χώρα, όμως πιθανώς διέβλεπαν ότι ο Κουφοντίνας θα ζητήσει άδεια και θα την πάρει με αποτέλεσμα να ερημώσει η χώρα από επενδύσεις.

Τολμώ να πω ότι όταν ο Κουφοντίνας παίρνει άδεια τα μαγαζιά μένουν κλειστά, οι δημόσιες υπηρεσίες δεν δουλεύουν ο ουρανός δεν είναι πια γαλάζιος και η θάλασσα λάδι γιατί δεν τολμάει να βγάλει ούτε ένα τόσο δα κύμα μην το δει ο Κουφοντίνας.

Οι Αμερικάνοι μπορεί να έχουν τον Τσακ Νόρις αλλά μπροστά στον Κουφοντίνα είναι απλά ένα γατάκι. Αν ο Τσακ κάνοντας πους απς σπρώχνει την Γη προς τα κάτω ο Κουφοντίνας όταν θέλει να κοιμηθεί ο Ήλιος δύει για να τον αφήσει και τα πουλιά σωπαίνουν.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τις άδειες στον Κουφοντίνα για να αποτρέψει επίθεση των Τούρκων στην χώρα μας. γιατί με ελεύθερο τον Κουφοντίνα, η ιερά ημισέληνος θα πάθει έκλειψη και το κόκκινο της σημαίας τους θα ασπρίσει απ τον φόβο!

Ίσως στην επόμενη άδεια του Κουφοντίνα πάρουμε και την Πόλη που ξέρεις… Όμως επειδή κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως επεκτατικός και είναι περίεργες εποχές το σταματάω εδώ γιατί η δυναμική των αδειών του Κουφοντίνα δεν έχει όρια ούτε στεγανά και αν συνεχίζουν να του δίνουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες μπορεί να εξαφανιστούν και τα πετρέλαια από τα οικόπεδα μας καθώς και η θάλασσα από την Μεσόγειο.

Για να σοβαρευτούμε λίγο, ωραίο πράγμα η πολιτική και ωραία υπόθεση εργασίας είναι και η μικροπολιτική, όμως ένας σοβαρός και καταξιωμένος δημοσιογράφος όπως ο Κύρτσος δεν μπορεί να γράφει τόσο ανέμπνευστα επιχειρήματα την ώρα που πραγματικά η χώρα αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα.

Δεν θέλω να σκεφτώ πόσο πολύ μερικοί άνθρωποι μπορούν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας και τρομάζω στην σκέψη της έλλειψης σεβασμού προς την κοινή λογική που έχουν όσοι πιάνονται από τα μαλλιά τους για να βγάλουν μια είδηση.

Εφόσον ο νόμος προβλέπει άδειες σε κρατούμενους και εφόσον οι κρατούμενοι τις ζητάνε, αυτές πρέπει να δίνονται, δεν μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται για κάποιους και για κάποιους άλλους όχι.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει και αν υπάρχει έστω και ένας επενδυτής που φοβάται να επενδύσει σε αυτή την χώρα επειδή ο Κουφοντίνας παίρνει άδειες, τότε ο επενδυτής έχει τα ψυχολογικά του και καλύτερα να φοβόμαστε αυτόν τον επενδυτή παρά τον Κουφοντίνα.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > όμως ένας σοβαρός και καταξιωμένος δημοσιογράφος όπως ο Κύρτσος

    Ε;

    > Δεν θέλω να σκεφτώ πόσο πολύ μερικοί άνθρωποι μπορούν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας και τρομάζω στην σκέψη της έλλειψης σεβασμού προς την κοινή λογική που έχουν όσοι πιάνονται από τα μαλλιά τους για να βγάλουν μια είδηση.

    Να το σκεφτείτε και να το βάλετε και καλά στο μυαλό σας και πάρα πολύ αργήσατε να το καταλάβετε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.