Το μαύρο μας το χάλι

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Δεν έχει μόνο καλά η mesogios.gr που με εκπλήσουσα και μας ταχύτητα, σκαρφαλώνει από την μια κορφή στην άλλη. Έχει και τα κακά του! Το κύριο από αυτά το ότι με ανάγκασε – τάξε μου για να ενημερώνομαι – να παρακολουθώ κάποια δελτία ειδήσεων. Με την τρίχα σηκωμένη εξομολογούμαι. Για παράδειγμα σήμερα πρωί πρωί άκουγα ένα δημοσιογράφο της Αυγής, σε πλήρη αμηχανία, να προσπαθεί να περάσει κάποιες γραμμές του κόμματός του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Ομολογουμένως τον λυπήθηκα!

Εκνευρίστηκα όμως πολύ περισσότερο γιατί ήταν ένας νέος άνθρωπος που προφανώς τώρα ξεκινά τη δημοσιογραφική του καριέρα. Έτσι θα συνεχίσει; Έπειτα σκέφτηκα και πόσοι ακροατές περιμένουν τις σοφίες διαφόρων, για να τις καταπιούν αμάσητες και να προσπαθήσουν να τις μεταφέρουν μετά και στο καφενείο.

Με το να μην παρακολουθώ για χρόνια τώρα τα δελτία ειδήσεων, άκουγα αλλά δεν είχα σαφή άποψη για το απίστευτο χάλι τους! Το διαπίστωσα αυτές τις μέρες. Και θυμάμαι την εποχή (χωρίς καμιά νοσταλγία όμως) που η δημοσιογραφία χαρακτηριζόταν “λειτούργημα”. Την αγαπώ αυτή τη δουλειά, και την αγαπώ επειδή τη σέβομαι. Φρίττω λοιπόν όταν διαπιστώνω την κατάντια της, όταν διαπιστώνω ότι ο οποιοσδήποτε κρατάει και ένα μαρκούτσι είναι πεπεισμένος πως ασκεί εξουσία. Όμως οι εξουσίες αγαπητοί φίλοι στην Ελλάδα είναι τέσσερεις και διακριτές. Επομένως η πέμπτη μόνο ως παραεξουσία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Θέλετε να την ασκείτε; Εμάς το ίδιο μας κάνει. Κάποιοι ξέρομε ή άλλοι θα μάθομε να σας γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Comments

  1. Τασος Κρασσας    

    Να ειναι καλοταξιδι
    η επαναφορα σου,
    και με αιχμη του δορατος
    το χρονογραφημα σου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.