Το μήνυμα του Συλλαλητηρίου

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Μετά από τον πόλεμο που προσπάθησαν να κάνουν εναντίoν του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης Κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης και εφόσον είδαν πως ο κόσμος πλέον δεν ενδιαφέρεται για την διχαστική προπαγάνδα που τόσα χρόνια και για διάφορους λόγους διχάζει τις απόψεις αλλά και τους στόχους αυτού του λαού, κατάλαβαν ότι πρέπει να συμπλεύσουν μαζί με τον κόσμο για να μπορέσουν να κερδίσουν, όσο γίνεται, λίγο από την εύνοια του κόσμου.

Βρέθηκαν λοιπόν μαζί σήμερα στο σύνταγμα πολιτικοί από όλα σχεδόν τα κόμματα μαζί με το ενάμιση εκατομμύριο κόσμου που διαδήλωνε ειλικρινά. για αυτό το θέμα.

Για πρώτη φορά και χωρίς να ακουστούν έντονα φωνές για φασιστικό συλλαλητήριο και άλλα συναφή, βρέθηκαν πολιτικοί αντίπαλοι οι οποίοι δεν έδωσαν τα χέρια αλλά τουλάχιστον σώπασαν.

Η χθεσινή μέρα ήταν ένα μεγάλο μάθημα και για τους πολιτικούς και για τους πολίτες γιατί φάνηκε ότι η ένωση του λαού μπορεί να κάμψει την πολιτική βούληση και να κάνει στην άκρη τον διχασμό..

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η βάση της οργάνωσης φαίνεται να είναι ομογενείς του εξωτερικού οι οποίοι όπως δείχνουν τα πράγματα ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και έχουν τον τρόπο τουλάχιστον σε κάποια σημεία να τον βοηθήσουν.

Την διοργάνωση λοιπόν διοργάνωσαν  Παμμακεδονικές Ενώσεις Η.Π.Α., Aυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, Μακεδονικά Σωματεία Αφρικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, το International Hellenic Association, το Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο, Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης.

Άσχετα με το αν η πίεση του κόσμου για αυτό το θέμα καρποφορήσει, άσχετα με το αν βρισκόμαστε προ ειλημμένων αποφάσεων εφόσον ο Κος Κοτζιάς είπε πως το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει πως ήδη έχει δοθεί ονομασία στο κράτος των Σκοπίων, το συλλαλητήριο έπρεπε να γίνει και ο κόσμος έπρεπε να πάει για να δηλώσει την ταυτότητα αυτού του έθνους, την Ελληνική ταυτότητα, επιτέλους και ίσως για πρώτη φορά απαλλαγμένος από κομματικά μοτίβα και διχαστικές ιδεολογίες.

Αυτή είναι η μεγάλη νίκη της ημέρας η οποία δεν έχει να κάνει με κανένα κόμμα, με καμία πολιτική ή άλλη ιδεολογία παρά μόνο με την ταυτότητα αυτού του λαού.

Ότι και να γίνει λοιπόν με το Σκοπιανό πρόβλημα, γιατί Σκοπιανό είναι το πρόβλημα και όχι Μακεδονικό, η στάση που έδειξε σήμερα ο Ελληνικός λαός, δείχνει ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον τόπο και η Ελπίδα βγαίνει από την ένωση όλων και την ενεργοποίηση εκεί που χρειάζεται της άμεσης δημοκρατίας.

Η χθεσινή μέρα ήταν ένα μεγάλο μάθημα και για τους πολιτικούς και για τους πολίτες γιατί φάνηκε ότι η ένωση του λαού μπορεί να κάμψει την πολιτική βούληση και να κάνει στην άκρη τον διχασμό..

Αν είχαμε δείξει αυτή την ένωση και στο θέμα των μνημονίων, αυτή την στιγμή σίγουρα θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα και με καλύτερους πολιτικούς μέσα στην βουλή.

Ακόμα δεν είναι αργά για να αλλάξουμε τα πράγματα, φτάνει να το καταλάβουμε.