Το ελληνικό κράτος ως λάφυρο της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Μάνος Τσικνάκης
Μάνος Τσικνάκης

Χύθηκε άφθονο πραγματικό και «ηλεκτρονικό» μελάνι για τον διορισμό στενού συνεργάτη του Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην θέση του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Σαντορίνης με ετήσιες απολαβές (μικτές αν έχω καταλάβει καλά) 46.000,00 €.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που διαχέονται στον τύπο, ο νέος Αντιπρόεδρος ονόματι Μπάμπης Πανοτόπουλος είναι ένας απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά και έως και το 2012 διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη, ενώ από τις 24 Μαρτίου 2017, είναι διορισμένος στο πολιτικό γραφείο του Παύλου Πολάκη.

Ωστόσο, η πραγματική είδηση εν προκειμένω δεν είναι ο διορισμός του συγκεκριμένου ατόμου στην θέση του Αντιπροέδρου ενός ελληνικού νοσοκομείου, αλλά το ότι η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει τον διορισμό ενός τέτοιου ατόμου σε αυτή την θέση.

Από τα παραπάνω προκύπτει, αβίαστα, ότι οι άνευ οποιουδήποτε προσόντος θέσεις Αντιπροέδρων στα ελληνικά νοσοκομεία δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του τομέα της υγείας, αλλά είναι συγκαλυμμένες αργομισθίες, προορισμένες για τους εκλεκτούς των εκάστοτε υπουργών κλπ, και άρα πρέπει να καταργηθούν. Ή έστω, εάν υποθέσουμε ότι η ανάγκη ύπαρξης Αντιπροέδρων δεν είναι τεχνητή αλλά υπαρκτή, τότε θα πρέπει να τεθούν προσόντα, τα οποία τουλάχιστον θα έχουν κάποια σχέση με την υγεία. Αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα συζήτησης, και όχι το εάν ο κάθε Πολάκης διόρισε έναν υποτακτικό του σε μία αργομισθία.

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες, με άφθονα προσόντα, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό αναζητώντας την αξιοπρεπή εργασία, το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνεχίζει να αντιλαμβάνεται το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο προσφερόμενο προς λεηλασία από τους ημετέρους.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > το ελληνικό πολιτικό σύστημα συνεχίζει να αντιλαμβάνεται το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο προσφερόμενο προς λεηλασία από τους ημετέρους.

    και ο λαός επίσης. Αυτό το θέμα με αυτές τις θέσεις (αλλά και άλλες παρόμοιες) είναι γνωστό από χρόνια αλλά κανένας δεν διαμαρτύρεται και τίποτα δεν αλλάζει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.