Τι κοινό έχουν οι οδηγοί στην Κρήτη με τις πατάτες;

Τους μαζεύεις από τα χωράφια όπως και εκείνες

??? ????????????????
??? ????????????????

Η Κρήτη έχει ένα από τα πιο υπέροχα οδικά δίκτυα για ρομαντικές βόλτες αν είσαι υποψιασμένος διότι διαφορετικά θα σε μαζεύουν από τα χωράφια όπως τις πατάτες.

Έχει δρόμους με ανάποδες κλίσεις για να τεστάρεις τα κρατήματα των αμορτισέρ σου, ολισθηρότατα οδοστρώματα για να δεις τα ελαστικά που ακριβοπλήρωσες πόσο αντέχουν να καταργούν τους νόμους της βαρύτητας, ανύπαρκτο φωτισμό για να κάνεις δωρεάν τεστ οράσεως και να μην τρέχεις σε οφθαλμιάτρους και μπαίνεις σε έξοδα και πολλά άλλα.

Εκείνο όμως που έχει η Κρήτη όπως και όλη η Ελλάδα και ξεχωρίζει, είναι το καθοριστικό: Οδηγούς με δίπλωμα!

Ανθρώπους δηλαδή που έχουν άδεια κυκλοφορίας αρχικά με τα πόδια και στη συνέχεια και με αυτοκίνητο! Τους επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι αλλά – καθώς είναι τόσο ικανοί και ως πεζοί – τους επιτρέπεται επιπροσθέτως και να οδηγούν αυτοκίνητο!

Οι περισσότεροι δε, έχουν εικαστική και περιβαλλοντική ευαισθησία ώστε να επιδίδονται σε παρεμβάσεις όπως επί παραδείγματι ο νεαρός που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε χθες βράδυ και που έκοψε δυο φοίνικες στην παραλιακή Ηρακλείου καταλήγοντας στο νοσοκομείο. Ας ευχηθούμε να γίνει καλά διότι κάπου εδώ το αστείο τελειώνει.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανάπηρους πολέμου των δρόμων που συνεχίζει να διεξάγεται και εξοντώνει κυρίως νέους ανθρώπους. Μέχρι πότε θα νομίζετε ότι τα δυστυχήματα για τα οποία διαβάζετε θα αφορούν πάντα άλλους; Μέχρι να έρθει η σειρά σας.

Στο χέρι σας είναι. Όπως και στο δικό μου.

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση οι «Τελεταί Μπούκουρας» είναι πάντα εκεί να μας περιμένουν. Η επιλογή είναι δική μας.