Τι γίνεται με την Novartis 3 : κάποια ακόμα στοιχεία

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

 

Η υπόθεση που συνδέει τον θάνατο Μαυρίκου με το σκάνδαλο της Novartis φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερες προεκτάσεις, οι οποίες σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται όσο ψάχνει κανείς το θέμα περισσότερο.

Όπως λοιπόν τα στοιχεία δείχνουν, από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του 2013 και σε διάρκεια 4 ημερών το ένα από το άλλο, φαίνεται το ενδιαφέρον του Μαυρίκου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του, με το αίτημα να δοθούν τα λεφτά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είναι ο φορέας που νοιάζεται για την δημόσια υγεία.

Σε επόμενα δημοσιεύματα του, φαίνεται να χτυπάει τον Λυκουρέντζο για το ψυχιατρείο της Λέρου. Έπειτα δημοσιεύει πρωτοσέλιδο για τεχνητή έλλειψη φαρμάκων κάνοντας πρωτοσέλιδο τον Κουρουμπλή, ο οποίος επισκέπτεται τον ΕΟΦ και έπειτα γυρνάει πάλι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ παράλληλα απειλεί ότι θα βγάλει στην φόρα φαρμακοβιομήχανους οι οποίοι κρατάνε φάρμακα σε αποθήκες και δεν τα δίνουν στον κόσμο.

Έπειτα σιγή, και μετά επέστρεψε στο θέμα του ΟΠΑΠ.

Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δείχνουν πως ο Μαυρίκος εισέπραττε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, από τα οποία κρατούσε μια προμήθεια, και τέλος απέδιδε το υπόλοιπο σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτός ήταν ο τρόπος που είχε βρει η Novartis για να δωροδοκήσει πολιτικούς με ενδιάμεσο σταθμό τα έντυπα του Μαυρίκου, τα οποία δεν είχαν καμία σχεδόν αναγνωσιμότητα για να δέχονται τόσο μεγάλα ποσά για διαφημίσεις. Τελικοί αποδέκτες των ποσών αυτών ήταν πολιτικά στελέχη.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση παρατηρείτε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον, το οποίο αποκαλύπτει η ομάδα XYZ Contagion, και έχει να κάνει με την προώθηση θεμάτων που αφορούν την Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της, με την οποία φαίνεται να διατηρούσε καλές σχέσεις.

Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, όταν στήριζε τις θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του, και μάλιστα τις ημέρες που τον είχαν συλλάβει, μια εποχή που θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Χρυσή Αυγή θα έψαχνε υποστήριξη.

Λίγο αργότερα τα δημοσιεύματα αλλάζουν και ο Μαυρίκος φαίνεται να στηρίζει ξανά την ΝΔ.

Ο Μαυρίκος ξεκίνησε την καριέρα του στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη και μετά συνέχισε την δημοσιογραφική του πορεία κάνοντας το μεγάλο βήμα ως εκδότης έντυπων.

Όσο ήταν στο κανάλι του προέδρου του ΛΑΟΣ έδειχνε να γνωρίζει καλά τα περί επιχορηγήσεων θέματα, αλλά και πολλά άλλα, κάτι το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Ο κάθε ένας έχει τους αντιπάλους του σε αυτόν τον κόσμο, και όταν αυτοί βρουν την ευκαιρία που έψαχναν, κάνουν επίθεση. Έτσι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποφάσισε να μιλήσει για το πρώην στέλεχος του και νυν βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας πώς:

«Τώρα είναι η συζήτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πολλά εκατομμύρια. Όταν κ. Άδωνη έδινες τα εκατομμύρια για να γίνεις πρωτοσέλιδο, αυτό είναι ιστορία και αυτά θα τα απολογηθείς και θα τα πληρώσεις. Όταν πλήρωνες για να βρίζουν αυτούς που σε βοήθησαν, αυτό είναι θέμα».

«Οι καθημερινές εμφανίσεις σε κανάλια ημετέρων έχουν ένα κόστος κύριε Γεωργιάδη. Δεν τα πλήρωσες εσύ όμως, τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Αυτά θα βγουν στην επιφάνεια, θα βγει στην επιφάνεια η Novartis»

Πάντως από την υπόθεση αυτή, φαίνεται ότι δύο μπορεί να είναι οι κερδισμένοι, εφόσον τα στοιχεία είναι πραγματικά και η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της ανεπηρέαστα. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα βγει ενισχυμένος από το θέμα, και δεύτερον η ΝΔ γιατί, όσο και αν ακούγεται παράξενο, τα εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση, σχετίζονται με την κυβέρνηση Σαμαρά, το αντίπαλο αυτή τη στιγμή δέος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλοι αναγνωρίζουν πως το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είναι νοσηρό, ίσως λοιπόν η ανάδειξη ενός τέτοιου σκανδάλου μπορεί να φέρει μια κάποιου είδους γιατρειά. Δεν είναι τυχαίο που το σκάνδαλο έχει να κάνει με μια φαρμακοβιομηχανία.