Τελικά υπάρχει πρόβλημα ταυτότητας

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για την Μακεδονία και παράλληλα ομάδες αντιεξουσιαστών καλούν σε αντισυλλαλητήριο εναντίον του συλλαλητήριου.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης μαζί με τις ομάδες Μαύρο Και Κόκκινο και την Libertatia καλούν σε αντισυγκέντρωση την Κυριακή στις 13.00 στην Καμάρα.

Η υπόθεση είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι Αντιεξουσιαστές φοβούνται την χώρα τους περισσότερο από τους άλλους την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος αναζητά ένα μικρό ψήγμα εθνικής ταυτότητας κάπου μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα που ζούμε.

Σε δημοσίευση του Αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται  ότι «το Μακεδονικό ζήτημα με όλες του τις προεκτάσεις, είναι βασικός άξονας συγκρότησης του Ελληνικού εθνικισμού και του κράτους του».

Σε αυτό το απόσπασμα φυσικά υπάρχει ένα δίκιο το οποίο βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης η οποία μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τροπή, ανάλογα με τα συμφέροντα που κινούν τα νήματα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφτανε μέχρι της Ινδίες, θα μπορούσε όλη η τότε Περσική αυτοκρατορία να θέλει να έχει το όνομα Μακεδονία. Επίσης υπάρχει στις ΗΠΑ η Νέα Υόρκη η οποία είναι αντίστοιχη της Υόρκης στην Αγγλία, οπότε μπορεί κανείς να τολμήσει να πει ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις στον κάθε ένα να ονομάσει την χώρα του όπως θέλει.

Πολιτικά λοιπόν ούτε οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα από την εποχή που ο Σαμαράς ήταν ΥΠ.ΕΞ. της χώρας, ούτε και δίνεται ένα τέλος σε όλο αυτό το θέμα.

Αυτή η θέση είναι κατά το ήμισυ σωστή γιατί ναι μεν μπορεί η κάθε περιοχή και η κάθε χώρα να ονομάζεται όπως η ίδια θέλει φτάνει αυτό να μην έχει να κάνει με εδαφικές διεκδικήσεις.

Τα Σκόπια φυσικά από μόνα τους ούτε στο ελάχιστο μπορούν να απειλήσουν την Ελλάδα εδαφικά, όμως δυστυχώς το παιχνίδι δεν είναι στρατιωτικό στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά πολιτικό.

Πολιτικά λοιπόν ούτε οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχειριστεί σωστά το πρόβλημα από την εποχή που ο Σαμαράς ήταν ΥΠ.ΕΞ. της χώρας, ούτε και δίνεται ένα τέλος σε όλο αυτό το θέμα.

Τι τέλος θα μου πείτε, Ο κάθε μορφωμένος άνθρωπος αυτού του κόσμου θα γελούσε εάν άκουγε έναν Σκοπιανό να λέει ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτό γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος, δηλαδή ο άνθρωπος που έκανε στην ιστορία την Μακεδονία τόσο σημαντική ήταν Έλληνας με την ευρέια ή στενή έννοια του όρου.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ως κράτος, ώς έθνος, ως συγκροτημένος ιστορικά, πολιτικά, εθνικά χώρος θα έπρεπε να ξέρουμε ήδη τι μας γίνεται.

Θα έπρεπε αυτό το θέμα να το έχουμε κλείσει δια παντός με την συλλογιστική από θέση εξουσίας,  ότι εφόσον οι Σκοπιανοί μας έχουν σαν ίνδαλμα και θέλουν να μας μοιάσουν, καλή τους επιτυχία στην προσπάθεια όμως να ξέρουν ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Όσο για τους αντιεξουσιαστές καλό θα είναι να σκεφτούν ποιον ακριβώς πολεμούν και με ποιον τα έχουν.

Γιατί η εθνική ταυτότητα δεν είναι ούτε η εξουσία που πρέπει να μάχεσαι, ούτε τροχοπέδη στην εξέλιξη σου ως άνθρωπος.

Μάλλον το αντίθετο είναι, είναι η μνήμη, οι ρίζες το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου, είναι αυτό που σου δίνει το δικαίωμα να είσαι ελεύθερος.