Τελικά υπάρχει και ο νόμος 3126/2003

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Τελικά υπάρχει και ο νόμος 3126/2003 ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, το άρθρο 153 επί του κανονισμού της βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του νόμου 3126/2003  αναφέρεται στην ποινική ευθύνη υπουργών.

Τελικά ένα σκάνδαλο μπορεί να βγάλει πολλά λαβράκια στην φόρα και από την στιγμή που Υπουργοί και πρωθυπουργοί της ΝΔ κατηγορήθηκαν για το σκάνδαλο της Novartis η ΝΔ απάντησε με πρόταση συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθού τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθου και του αναπληρωτή Κ. Παύλου Πολάκη. 

Συγνώμη αλλά τα πλάγια γράμματα είναι αντιγραφή επικόλληση από την εφημερίδα Real γιατί μια τόσο βαρύγδουπη αναφορά δεν θα ήθελα να την μεταφέρω με δικά μου λόγια εφόσον με την μικρότερη παράφραση μπορεί να αλλάξουν πολλά.

Σε αυτή λοιπόν την κατάσταση εμπλέκεται και η Πειραιώς η οποία τονίζει πως τα έσοδα του δημοσίου μειώθηκαν και ωφελήθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες από τις αποφάσεις των κυβερνητικών στελεχών την ώρα που από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκύπτει ότι για το 2015 η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε εξαιτίας της μη τιμολόγησης φαρμάκων. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην βουλή στις 5/2/18.

Εκτός αυτού υπάρχει συσχετιζόμενο έγγραφο με την διερευνώμενη δικογραφία με αριθμό πρωτοκόλλου 980/30.03.2017 το οποίο έχει σχέση με συγκεκριμένη καταγγελία σε σχέση με τιμολόγηση φαρμάκων για το έτος 2016 στο οποίο έγγραφο αναφέρεται ότι το δημόσιο ζημιώθηκε περί τα 40 εκ.€ και οι ασφαλισμένοι επιβαρύνθηκαν κατά 100 εκ.€ κατά την τιμολόγηση συγκεκριμένου δελτίου.

Φυσικά το τι θα βγει και από αυτήν την προκαταρκτική εξέταση είναι σχεδόν γνωστό και το θέμα είναι ότι σιγά σιγά μπαίνουμε σε προεκλογικό κλίμα, μόνο που αυτή την φορά το παρασκήνιο γίνεται προσκήνιο και φαίνεται πόσο βρώμικο μπορεί να είναι και από τις δύο πλευρές.

Το καλό όμως είναι ότι μάθαμε και έναν ακόμα νόμο ο οποίος σχετίζεται με την ποινική ευθύνη υπουργών και ο οποίος τώρα που βγήκε στο φως μπορεί να συμπαρασύρει μαζί του πολλά.

Εν το μεταξύ ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου παραιτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας για να διευκολύνει όπως είπε τον Πρωθυπουργό για να μην δεχθεί άλλες πιέσεις από την αντιπολίτευση. Η παραίτηση του ήρθε μετά την παραίτηση της Αναπληρωτού Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου η οποία έκανε χρήση της διάταξης ενοικίου.

Η στάση των παραιτηθέντων κυβερνητικών αξιωματούχων είναι σχεδόν υποδειγματική φυσικά και αυτό δείχνει πως και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για κάποιου είδους μεγάλη κόντρα και για αυτό ίσως η κυβέρνηση πηγαίνει για ανασχηματισμό.

Η κυβέρνηση από την μια προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το οικείο περιβάλλον και η αντιπολίτευση να μαζέψει ότι μπορεί από τα δικά της.

Πολύ δύσκολη εποχή διάλεξαν ή έτυχε για να γίνουν τόσες κόντρες, ειδικά τώρα που υπάρχουν και έξωθεν απειλές για την Ελλάδα, όμως όπως συμβαίνει συνήθως, όλα μαζί έρχονται.

Όπως και να έχει το πράγμα υπάρχει ο νόμος 3126/2003

 

 

.

.