Τελικά, αυτός ο Κ.Ο.Κ. γιατί υπάρχει;

του Νίκου Φραγκιαδάκη

Επιστολές
Επιστολές

Αναρωτιέμαι καθημερινά, οδηγώντας στους δρόμους της πόλης μας, γιατί υπάρχει αυτή η παγερή αδιαφορία από μέρους της πολιτείας. Ενώ διατυμπανίζονται σε όλους τους τόνους οι αλλαγές στον ΚΟΚ και χύνονται από όλα τα ΜΜΕ κροκοδείλια δάκρυα για τα δυστυχήματα στους δρόμους, εδώ δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ούτε τα στοιχειώδη.

Σε όλα τα φανάρια του κέντρου, ανεξαιρέτως, βρίσκονται παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Σε πάμπολλους από τους κεντρικούς δρόμους υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα, άλλα ανεβασμένα σε πεζοδρόμια, σταματημένα μπροστά σε κάδους, στάσεις λεωφορείων κλπ, που αναγκάζουν ακόμα και τους πιο ευσυνείδητους οδηγούς να παρανομούν, μπαίνοντας για παράδειγμα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μια και το «δικό τους» καταλαμβάνεται από σταθμευμένα.

Ένα καταπληκτικό δείγμα της παράνοιας που επικρατεί το συναντάμε επί της Λ. Κνωσού, λίγο πριν τη συμβολή με τη Σκορδαλού, όπου ενώ έγινε η διαπλάτυνση του δρόμου, το περίπτερο που προϋπήρχε δεν μετακινήθηκε. Μετά από αυτό δεν έχει μπει απαγορευτικό στάθμευσης, με αποτέλεσμα το ρεύμα που προορίζεται για να ανέβουν τα αυτοκίνητα στη γέφυρα, να καταλαμβάνεται πολύ συχνά από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Είμαι από τους “περίεργους” που τα πιο εξόφθαλμα από αυτά τα περιστατικά τα καταγγέλλουν αλλά όταν καλείς για 15(!) διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε ώρα αιχμής στη Γερωνυμάκη και λαμβάνεις την απάντηση ότι η δημοτική αστυνομία έχει μόνο δύο(!) άτομα διαθέσιμα για τροχονομικές παραβάσεις, η όποια ελπίδα και υπομονή τείνει να εξανεμιστεί. Η τροχαία μάλλον δεν διαθέτει ούτε καν δύο άτομα μια και κανείς δεν σηκώνει ποτέ το τηλέφωνο. Ίσως θα έπρεπε να μετονομαστεί σε κάτι άλλο μια και την βλέπουμε να βγαίνει μόνο για αλκοοτέστ και κράνη.

Βρε μήπως να καταργήσουμε και τον ΚΟΚ καλά καλά να μην παιδευόμαστε;

Υποστελεχωμένες υπηρεσίες, ενώ έχουν κάθε μέρα στην πλατεία Ελευθερίας 10-15 άτομα να ξεροσταλιάζουν στην κλούβα της αστυνομίας. Γιατί; Δια να εμπνέουν “τάξην, ασφάλειαν και ήπιον κλίμαν” στους πολίτες;

Όλα αυτά συμβαίνουν πριν την τουριστική σεζόν. Η εικόνα που παρουσιάζουν (και) οι δρόμοι μας, αποτελεί ντροπή για μια πόλη με τόσους επισκέπτες.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πεθαίνει.

Ακούει κανείς;