Τα πετρέλαιά «μας»

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, καμιά πετρελαιοπαραγωγό χώρα που να έχει πλούσιο λαό, αν εξαιρέσεις τα ιδιότυπα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου.

Στην Αργεντινή για παράδειγμα – μια από τις χώρες με τα μέγιστα αποθέματα πετρελαίου – ο λαός κυριολεκτικά πεινάει και ζει υπό συνθήκες εξαθλίωσης. Το ίδιο και στη Βενεζουέλα όπου οι μόνοι που τρώνε και χοντραίνουνε είναι ο Μαδούρο και οι υπουργοί του. Προφανώς λοιπόν αυτό σκέφτηκε ο εθνικός ευεργέτης μας ο Τσίπρας και βγάζει στο σφυρί τα Ελληνικά πετρέλαια, που όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητης ποσότητας και ποιότητας. Να τα φάνε λοιπόν κι αυτά οι ποικιλώνυμοι σύμμαχοί μας, να λαδώσει το αντεράκι τους.

Τώρα ρε παιδιά ξέρω ότι θα μου πείτε: Αφού την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, δηλαδή τον διαχειριστή των πετρελαίων και του φυσικού αερίου απαίτησαν οι δανειστές μας, τι να κάνει ο Τσίπρας;

Θα του συνιστούσα να συνεχίσει τις διακοπές του στη Σκύρο, όπου φρέσκο και φτηνό ψαράκι βρίσκεις άφθονο και να μας αφήσει να δούμε τι θα γινούμε. Επειδή όμως τούτο δεν είναι εφικτό θα του κάνω μια άλλη πρόταση: Αγαπητότατε κύριε Τσίπρα, όσο ο Παρθενώνας κι η Κνωσσός είναι ακόμη περιουσία μας, δεν πάτε ένα ταξιδάκι οικογενειακώς στις ΗΠΑ; Με τον Τραμπ θα περάσετε ζάχαρη.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, καμιά πετρελαιοπαραγωγό χώρα που να έχει πλούσιο λαό, αν εξαιρέσεις τα ιδιότυπα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου.

    Νορβηγία και Καναδάς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.