Τα κουνούπια ξύπνησαν αλλά η περιφέρεια πιάστηκε στον ύπνο

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Μπορεί όλοι να περιμένουμε μια κρίση στα Ελληνοτουρκικά αλλά τα κουνούπια μας έπιασαν στον ύπνο.

Εξαιτίας της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας, στο Γιόφυρο, στον Ξηροπόταμο αλλά και στην Λοφούπολη τα κουνούπια εμφανίστηκαν ως μια από τις πληγές του Φαραώ και κατέκλυσαν τις περιοχές αυτές εγκυμονώντας μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Όπως πληροφορήθηκα από κατοίκους της περιοχής στην Αμμουδάρα,  λόγω του ότι η περιφέρεια δεν έχει προβεί ακόμα στους προβλεπόμενους ψεκασμούς, αναγκάζονται οι ίδιοι να πληρώνουν από την τσέπη τους εταιρείες απεντόμωσης για να προστατεύσουν τα σπίτια αλλά και την υγεία τους.

Όπως διαβάζω στην Νέα Κρήτη η διεύθυνση δημόσιας υγείας παραδέχεται ότι οι εστίες των κουνουπιών είναι πολλές. Ο Κος Καμπάνης δήλωσε πως το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησε λίγες μέρες πριν και σε αυτό σε σχέση με πέρυσι έχει προστεθεί ένα ακόμα συνεργείο και θα προχωρήσει σε ψεκασμούς στις περιοχές Γιόφυρο, Ξηροπόταμο, Γαζανό ποταμό, στο ρέμα Κατσαμπά αλλά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ακολουθία των δράσεων που θα γίνουν, αναμένεται τα αποτελέσματα να είναι ορατά περίπου σε 15 ημέρες.

Μέχρι τότε οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές θα αναγκαστούν να υποφέρουν εφόσον τα κουνούπια  θα είναι παρόντα δημιουργώντας προβλήματα.

Η φετινή άνοιξη ήρθε νωρίτερα από όσο περιμέναμε και από όσο περίμενε και η περιφέρεια. Πάντως τα κουνούπια είναι σε εγρήγορση και με καλύτερα αντανακλαστικά από τους ανθρώπους, εφόσον ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης.