Στο δρόμο της καρδιάς

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης


Ξεκινώ να σκέφτομαι και κάθε μέρα πείθομαι ότι, με εξαίρεση κάποιους αμελητέους φανατικούς, οι Έλληνες ψάχνουμε να βρούμε ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση που χρειάζεται – όχι που θα βόλευε – να ακολουθήσουμε. Ψάχνουμε από δω, ψάχνουμε από κει, αλλά άκρη δεν βρίσκουμε. Επιλέγουμε λοιπόν το μη χείρον βέλτιστον, κάνουμε και το σταυρό μας και αλαλάζουμε αν το καλεί η περίσταση.

Ξέρω τώρα την ένστασή σας: – Και συ ρε πάνσοφε τι μας συμβουλεύεις;

Ούτε πάνσοφος είμαι ούτε ικανός για συμβουλές. Απόψεις εκφράζω και μόνο. Αν τις βρίσκετε σωστές, έχει καλώς. Αν τις απορρίπτετε, επίσης έχει καλώς μια και παίρνετε μέρος σε μία διαδικασία.

Θα σας έλεγα λοιπόν σήμερα, ότι αφήστε την καρδιά σας να μιλήσει. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα κατορθώσετε να αποτοξινωθείτε από κάθε κομματική συμβουλή ή εντολή, από κάθε Novartis, και δεν συμμαζεύεται. Έτσι σαν άνθρωποι ελεύθεροι είμαι βέβαιος ότι θα κατορθώσετε να βρείτε το ορθό για τη χώρα.

Για τη χώρα και όχι για οποιονδήποτε, όχι για τον τάδε ή τον δείνα. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Αν θέλετε όμως να κάνετε και τη δικιά σας δουλειά, αν θέλετε να μην μπλεχτείτε σε πολέμους και να προκόψετε, είναι πια απαραίτητο, να πάρετε το δρόμο της καρδιάς.

Χωρίς όμως φανατισμούς, δίχως μισαλλοδοξία, χωρίς κραυγές και βία. Τότε θα καταλάβετε το πόσο μεγάλη είναι η Ελλάδα, το πόσο ο Θεός την αγαπά.
Κι αυτήν κι εμάς.

Όσο όμως σερνόμαστε σε πολυπατημένα μονοπάτια, όσο υπακούμε σε εντολές που εκπορεύονται από σκοτεινά γραφεία, τίποτα δεν θα κατορθώσουμε, πέραν μιας τρύπας στο νερό.

Τάξετε λοιπόν τον εαυτό σας σε έναν σκοπό και προχωρείστε. Ακολουθώντας όμως πάντοτε το δρόμο μιας καθαρής και έντιμης καρδιάς, που βάζει πρώτα το εμείς κι ύστερα το εγώ.

Comments

  1. miltos    

    και ψηφίστε Κυριάκο.. άντε ντε άσε τα μισόλογα.. καμιά(;) επιλογή δεν είναι ντροπή

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.