Στον ήλιο, αδέρφια!

Οδυσσέας Γραμματικάκης
Οδυσσέας Γραμματικάκης

Μόλις διάβασα λοιπόν πως η NASA ετοιμάζεται να στείλει ένα σκάφος βουρ για τον ήλιο, με σκοπό να μαζέψει ο,τι πληροφορία προλάβει, και μετά να σκάσει πάνω του σαν το κάστανο στη φουφού και να μην μείνει ούτε βίδα άλιωτη. Και μάλιστα θα το γεμίσει, λέει, με καρτελάκια με ονόματα εθελοντών, που θα έχουν εξασφαλίσει ένα “εισιτήριο” με προορισμό τη λάβα και τη στιγμιαία απανθράκωση. Το γιατί, δεν ξέρω να σας το πω.

Εξαιρετικά χρήσιμη ιδέα και για την Ελλάδα αυτή πάντως, πόσω μάλλον αφού πλέον διαθέτουμε και διαστημική υπηρεσία επισήμως. Ας τη βάλουμε λοιπόν να οργανώνει κάθε τόσο και ένα τέτοιο ταξίδι, προσαρμοσμένο βέβαια στα δεδομένα της χώρας. Εκεί θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε φορτώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη λίστα Λαγκάρντ, αντί να παιδεύεται με συρτάρια και να χάνει μετά το κλειδί. Εκεί θα μπορούσε να πάει και η δικογραφία για τη Novartis, ολόκληρη, για να ξεμπλέξουμε μια και καλή από τις κουβέντες περί προστατευόμενων μαρτύρων και αδιάφθορων κυβερνήσεων. Εκεί και τα πόθεν έσχες, και τα έγγραφα των φορολογικών παραδείσων, τα τηλεφωνικά κέντρα της SIEMENS, η μονή Βατοπεδίου ολόκληρη, εκεί και οι αυθαίρετες πισίνες να βγάλουν ατμό, εκεί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εκεί και οι συντάξεις μέχρι δεκάρας. Μπας και μπορέσει επιτέλους το αξιοζήλευτο πολιτικό μας σύστημα να παράγει έργο χωρίς περιττούς αποπροσανατολισμούς.

Όσο για μας;

Ε, ούτως ή άλλως στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μας βλέπω να καταλήγουμε μπας και σωθούμε, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

https://www.youtube.com/watch?v=KaOC9danxNo

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  Μιας και αναφέρατε την είδηση χρήσιμο είναι να σημειωθεί πως ο βασικότερος σκοπός του σκάφους είναι να μελετήσει την «κορώνα» του ηλίου και να διερευνήσει κάτι φαινομενικά πολύ παράδοξο: Το γεγονός οτι η επιφάνεια του ηλίου έχει πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία απο την κορώνα! (5000-10000 βαθμούς η επιφάνεια, πάνω απο 1.000.000 η κορώνα).

  Πάντως :

  > που θα έχουν εξασφαλίσει ένα “εισιτήριο” με προορισμό τη λάβα και τη στιγμιαία απανθράκωση

  εξ όσων γνωρίζω δεν θα πέσει στον ήλιο το σκάφος. Και το λίνκ που παραθέσατε κάτι τέτοιο λέει : «Come with us as we plunge through the Sun’s atmosphere, closer to the surface than any spacecraft before it»

  1. Οδυσσέας Γραμματικάκης    

   Έχετε δίκιο, αν και φαντάζομαι ότι μετά το πέρας της αποστολής, αν υποθέσουμε πως κάτι δεν πάει στραβά νωρίτερα, ψημμένο θα καταλήξει το σκάφος. Στην πρότασή μου θα επιμείνω ωστόσο 🙂

   Να είστε καλά!

   Οδυσσέας Γραμματικάκης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.