Στην υγειά μας ρε παιδιά

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

Δεν περίμενα βέβαια να ηχήσουν οι γλυκόλαλες καμπάνες του αγίου Μηνά επί τη -σχετική- αναρρώσει μου. Όπως και δεν περίμενα τέτοιο χαμό τηλεφωνημάτων, ανησυχούντων και μη, για το αν θα την έβγαζα. Ε, ρε Επίκουρε πού είσαι να μας διδάξεις απ’ αρχής!

Όμως και όπως να ΄χει το πράγμα, η υγεία είναι ασφαλώς το πιο πολύτιμο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Χαίρομαι δε ιδιαιτέρως γιατί αυτό είναι μια κοινά αποδεκτή αλήθεια. Στην υγειά μας το λοιπόν κι ας στείλομε με την ευκαιρία ένα μήνυμα στον Τούρκο Σουλτάνο που κατά πως λέει ο σοφός Καραγκιόζης, «ο Θεός να του κόβει χρόνια και να μας τα δίνει μέρες».

Βέβαια εδώ που τα λέμε κι αν λίγο λίγο εμβαθύνομε τα πράγματα, πολύ μας συμφέρει η κουζουλάδα του Ερντογάν. Κι αυτό επειδή έχει κατά τι αφυπνίσει τους Έλληνες, έδωσε και κάποια ρίγη στους συμμάχους μας. Τέλος γίνεται παραπάνω από βέβαιο το ότι σ’ ένα δυο χρόνια θα ΄χει φάει σίγουρα την κεφαλή του. Θα μου πείτε τώρα ότι θα μείνουν οι υπόλοιποι που είναι τα ίδια πηλά σκατά. Αυτό δεν είναι σίγουρο. Μα καθόλου σίγουρα τώρα.

Όμως δεν είναι ώρα για πολιτικές αναλύσεις τέτοιου είδους και τέτοιας ποιότητας. Εγώ ξέρετε τι θα σας έλεγα; Αφήστε τον Ερντογάν, αφήστε και τον Τσίπρα να γούζονται. Κι εσείς πέσετε με τα μούτρα και χαρείτε την Ελληνίδα Άνοιξη. Την Ελληνίδα Άνοιξη που πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει.

Θα μου πείτε τώρα ότι με έπιασε πάλι ο σωβινισμός μου. Όχι ρε παιδιά, ειλικρινά σας το λέω, εγώ σωβινιστής δεν είμαι. Σωβινιστής είναι μόνο όποιος κερατάς δεν αποδέχεται αυτά που γράφω.