Σταματήστε να υποτιμάτε την νοημοσύνη μου

Γιάννης Ζωγραφάκης
Γιάννης Ζωγραφάκης

Ή ο κόσμος ζει σε έναν άλλο κόσμο από εμένα, ή εγώ ζω σε έναν άλλο κόσμο από τον κόσμο και με αυτό εννοώ την έμμεση προπαγάνδα η οποία γίνεται για το ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα.

Όπως διαβάζω η έξοδος των εκδρομέων τις ημέρες του Πάσχα ήταν αυξημένη φέτος κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι ενώ την Δευτέρα η επιστροφή τους ήταν μειωμένη κατά 6,9%, πάντα στην Αθήνα.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στην αυξημένη κίνηση στην αγορά τις τελευταίες μέρες και στην αυξημένη άφιξη που προβλέπεται το καλοκαίρι από τουρίστες.

Με άλλα λόγια όλα φαίνεται πως πάνε καλά σε αυτή την χώρα και η οικονομία κινείται ανοδικά.

Παράλληλα μέσα σε αυτό το υπέροχο κλήμα διαβάζω πως το ωριαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ανήλθε στα 14,5€ δηλαδή ότι είμαστε κάπου στην μέση της κλίμακας ανάμεσα στην Δανία με το μεγαλύτερο ωριαίο κόστος στα 42,5€ και στην Βουλγαρία με 4,5€

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η Eurostat και οι σίγουρα σοφοί που έχουν κάνει αυτές τις μετρήσεις, λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την αδήλωτη εργασία, την ανασφάλιστη, την εργασία με ωριαία αμοιβή κάτω των 3€.

Λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι στο μεγαλύτερο πλήθος των εργασιών, αν κάποιος έχει την ατυχία να υπερβεί το όριο ηλικίας των 25 και πρέπει να ανανεώσει την σύμβαση του, θα απολυθεί γιατί πλέον δεν συμφέρει; Ότι οι περισσότεροι εργοδότες, δεν κάνουν κανένα λόγο για δώρα Χριστουγέννων Πάσχα κλπ;

Γενικά δεν μου αρέσει να υποτιμούν την νοημοσύνη μου και δεν θέλω σε καμία περίπτωση κάποιος να προσπαθήσει  να μου διεγείρει τα αναμνηστικά αντανακλαστικά, άλλων καλύτερων εποχών, την ώρα που ξέρω γιατί το βιώνω ότι δεν μπορώ να ζήσω με την ίδια ποιότητα που ζούσα πριν κάποια χρόνια, πριν ακούσω ότι λεφτά υπάρχουν σε αυτή την χώρα, πριν το ΔΝΤ και τα μνημόνια.

Πάντως μια αισιόδοξη είδηση που διάβασα τώρα τελευταία είναι ότι ο υιός του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την πολιτική και δραστηριοποιείται με την εκμάθηση του μελισσοβελονισμού αλλά και την πρακτική εφαρμογή του, καθώς και με οργάνωση ταξιδιών με ιστιοφόρο.

Ελπίζω το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι γόνοι πολιτικών οικογενειών, είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν για την Ελλάδα, γιατί από όλα αυτά τα αισιόδοξα που εγράφησαν από πάνω, το τελευταίο, τουλάχιστον για μένα είναι το μόνο πραγματικά αισιόδοξο.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Πάντως μια αισιόδοξη είδηση που διάβασα τώρα τελευταία είναι ότι ο υιός του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την πολιτική και δραστηριοποιείται με την εκμάθηση του μελισσοβελονισμού αλλά και την πρακτική εφαρμογή του, καθώς και με οργάνωση ταξιδιών με ιστιοφόρο.

  Εν πρώτοις, μην το δένετε και κόμπο οτι καμιά μέρα δεν θα πει «νοιώθω την υποχρέωση να προσφέρω στην χώρα μου» επειδή σήμερα δεν είναι καλές εποχές να μπεις στην πολιτική και προς το παρόν κάνει τα χόμπυ του. Οπότε είναι πολύ νωρίς για αισιοδοξία.

  Από εκεί κι έπειτα, αν το διαβάσατε κάπου αυτό, επειδή «είδηση» δεν το λες (τι μας νοιάζει εμάς τι κάνει ο γιός του Γ.Α.Π.;) πιο πολύ μου κάνει σαν άρθρο για να προκαλέσει εκνευρισμό του στυλ «κοίταχτε ρε, εσείς δεν έχετε να ζήσετε, πνίγεστε στα δάνεια, οι τράπεζες σας παίρνουνε τα σπίτια και αυτός έχει τόση χρηματική άνεση που το έριξε στον μελισσοβελονισμό και στα ιστιοφόρα». Πράγματα δηλαδή που για τον απλό άνθρωπο είναι όμοια με το «πεταλωτής τζιτζικιών».

  Τώρα πως ένας κοινωνιολόγος διδάσκει μελισσοβελονισμό, ας μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα.

 2. Τασος Κρασσας    

  ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ Γιάννη.
  Επίκαιρος, Γνώστης και με χιούμορ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.