Σκαλαθύρματα 8/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Μια κατουρλοβροχή έριξε χθες στο Ηράκλειο κι όλοι σταυροκοπηθήκαμε. Όμως κοπελάκια μου αν ο Πανάγαθος δεν αποφασίσει να βρέξει στην Κρήτη – κυρίως στην ανατολική – για δέκα μέρες και με βροχή βροχή, θα πούμε το νερό νεράκι έτσι και ξεκινήσουν και τα ξενοδοχεία να λειτουργούν.
  • Πολλές φορές θα με έχετε ακούσει φίλοι μου να βρίζω τον κωλονοτιά που όταν φυσάει μπαίνει στα ρουθούνια και τα πνευμόνια μου, μου σακατεύει τη μέση, κι απομακρύνει τα ψάρια από το γιαλό. Πού θα πάει όμως ρε κωλόκαιρε. Από το τέλος Μαϊου και μετά φεύγεις από τον τόπο μου και μέχρι τον Νοέμβριο επικρατούν οι Βορράδες. (Τέλος στο μάθημα της μετεωρολογίας).
  • Καθώς πάνε να στελιώσουν ένα καιρνούργιο σκάνδαλο – σε εισαγωγικά ή όχι – δηλώνω από σήμερα ότι εγώ προσωπικά θα κρατηθώ όσο πιο μακριά από τη βρώμα γίνεται. Την αφήνω να τη ρουφήξουν ολόκληρη οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι. Το αίμα ξέρετε ποτέ δε μου άρεσε. Πάντοτε προτιμούσα το νεράκι όταν μάλιστα έβγαινε από τις κουτσουνάρες του κήπου που είχα στο Σταυρί του Οροπεδίου Λασιθίου.
  • Το mesogios.gr φτάνει ήδη τις 30.000 αναγνώστες. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ευθύνες μας πολλαπλασιάζονται με τον αυτό ρυθμό. Να μας βοηθήσει ο Θεός να αντέξουμε.
  • Τσικνοπέμπτη σήμερα και βαρέθηκα να σας το υπενθυμίζω. Διασκεδάστε ρε παιδιά έστω κι αν είστε άφραγκοι. Σκεφτείτε ότι η αφραγκία είναι γενικό κακό και αντιπαραθέστε τη διασκέδαση που όπως έλεγε κι ο Ηλίας Ηλιού «είναι καλό, καλό, πολύ καλό».