Σκαλαθύρματα 8/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Στο mesogios.gr αύριο μια σημαντική συνέντευξη του Μύρωνα Μιχαηλίδη στη Σώτια Πεντεδήμου, όπου ο κορυφαίος μουσικός μιλάει για το Ηράκλειό του και τη σημερινή του πορεία. Πραγματικά είμαστε υπερήφανοι για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
  • Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης στο «Κοσμιρί» κάνει τις ωραιότερες πίτες, τα ωραιότερα παγωτά και τα ωραιότερα πεϊνιρλί. Δοκιμάστε όμως τα τελευταία μόνο με λαχανικά, λόγω Σαρακοστής. Εγώ έφαγα χθες το πρώτο και κουζουλάθηκα!
  • Εξακολουθούν οι ανοιξιάτικες ζέστες στο Ηράκλειο. 22 και 23 βαθμοί και τα μπουτάκια έκαναν τις πρώτες δειλές τους εμφανίσεις! Πολλά δε από αυτά ήταν και απαλλαγμένα, ελεύθερα, από τις φυλακές που οι γυναίκες ονομάζουν «καλτσόν». Ελπίζω ο Θεός να τα έχει καλά.
  • Σήμερα Πέμπτη είναι λένε «η μέρα της γυναίκας». Εγώ, ως δεδηλωμένος λάτρης του φύλου, τις γιορτάζω κάθε μέρα. Κλωτσούνε όμως πολλές φορές κι έτσι θα τις πω κι εγώ χρόνια πολλά σήμερα που δεν μπορούν να τ’ αρνηθούν.
  • Χθες είχαμε πιάσει κουβέντα για τον Καββαδία και τις στενές σχέσεις που είχα αναπτύξει με το σπουδαίο ποιητή που σαν μαρκόνης διανυχτέρευε κάθε Σάββατο στο Ηράκλειο ταξιδεύοντας με το «Ναυτίλο», ένα καραβάκι που παρίστανε το τουριστικό. Μολις κατέβαινε πηγαίναμε στη Μαρία, τη μόνιμη φιλενάδα του στο Ηράκλειο κι έμενε μετά για να κοιμηθεί εκεί. Κάθε Κυριακή πρωί πήγαινα και τον έπαιρνα και πηγαίναμε μακρινές βόλτες. Πόσα και πόσα δε μου έμαθε!