Σκαλαθύρματα 6/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Θα κάνω μια πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών (όχι ότι είναι αρμόδιοι ή άξιοι για κάτι τέτοιο) να καταργήσουν τους όρους καλοκαιρία και κακοκαιρία! Γιατί ρε παιδιά είναι καλο – καιρία όσο δεν βρέχει παρόλο που δεν έχουμε ούτε νερό να πιούμε και κακο – καιρία όταν βρέχει ή χιονίζει; Εγώ δεν το καλαταβαίνω αυτό. Για μένα ο καιρός θα είναι πάντοτε με Καιρός χωρίς προσωνύμια που είναι και της μόδας. Κι ότι θέλετε πέστε μου.
  • Το ότι αγαπώ πάρα πολύ τα σκυλιά το έχω γράψει τόσες φορές που ελπίζω ότι το πιστέψατε. Ώρα μου λοιπόν να σας αποκαλύψω ότι τα ιδιατέρως αγαπημένα μου είναι τα αδέσποτα που γυροφέρνουν την Κρήνη Μοροζίνι. Μόνη τους δουλειά να γαυγίζουν όποιο μηχανάκι παραβεί τον πεζόδρομο. Κι είναι αυτό ένα σπουδαίο καθήκον δεδομένου ότι η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία αδιαφορούν.
  • Αυτό που φοβόμουν έγινε και μάλιστα προτού καλά καλά ο κόσμος προλάβει να γυρίσει σπίτια του από το συλλαλητήριο. Αρχίσαμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
  • Μια ωραία πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος. Αυτοί οι οικειακοί κάδοι ανακύκλωσης είναι πραγματικά εξαιρετικοί.
  • Μια και θυμάμαι αυτές τις μέρες που μυρίζουν μπαρούτι το Σύλλογο Κρητών Σπουδαστών θα σας πω μια ιστοριούλα: Στο χώρο που μας είχε παραχωρήσει η Παγκρήτιος Ένωσις είχαμε οργανώσει κάποτε ένα πάρτι. Γκομενάκια πρώτα είχαν έρθει και προφανώς μπήκανε στο μάτι της ΕΚΟΦ μιας σχεδόν ακροδεξιάς οργάνωσης που είχε νοικιάσει γραφεία πάνω από εμάς. Πρωτοπαλίκαρά τους ο Έβερτ και ο Φύσσας, αυτός που είχε τα οπτικά στη Σταδίου. Όμως δεν πρόλαβαν καλά καλά να μπουν, πιάσαμε τις καρέκλες και τους μισοσακατέψαμε. Εμένα θύμα μου ήταν ο Έβερτ που έφαγε μια τέτοια καρεκλιά στην κεφαλή που νόμιζα πως τον σκότωσα! Τον είδα χρόνια πολλά αργότερα ως πρόεδρο της ΝΔ.

– Με θυμάσαι; Τον ρώτησα

– Ξεχνιούνται αυτά, είπε και μου έδειξε παραμερίζοντας τα μαλλιά του, μια τεράστια ουλή που του είχα ανοίξει. Εντάξει, καλά του έκαμα του μακαρίτη.