Σκαλαθύρματα 5/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Δεν μπορώ να προβλέψω, τι πολιτικές συνέπειες θα έχει το χθεσινό τεράστιο συλλαλητήριο της Αθήνας. Κατουρήθηκε βέβαια απάνω της η κυβέρνηση, κατουρήθηκαν κι όλοι οι σύμμαχοί της. Έτσι είναι ρε παιδιά. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
  • Ωραία η παρουσία των Κρητικών στο χθεσινό συλλαλητήριο. Με αποφασιστικότητα και χωρίς πολλά λόγια έδειξαν, ότι η Κρήτη δεν αποκόπτει με κανένα τρόπο και για κανενός το χατήρι τους δεσμούς της με τα αδέλφια της τους Μακεδόνες και τους Πόντιους. Καταλάβατε ή να σας το κάνω πιο λιανά;
  • Απόλαυση ήταν χθες το κέντρο του Ηρακλείου, παρά τον ρυπαίο ύπουλο Νοτιά. Εκατοντάδες κοπέλια και κοπελιές έτρεχαν πάνω κάτω, καβαλίκευαν ποδήλατα και εξαφανίζονταν παίζοντας το παιχνίδι του κρυμμένου θησαύρου. Να είστε καλά ρε παιδιά. Μόνο η ζωντάνια σας μπορεί να ενισχύσει την αισιοδοξία μας.
  • Καθόλου μα καθόλου δεν με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο που άκουσα από πολλούς χθες: Αν έλειπαν οι Ανωγιανοί και οι Νοτιάδες από την Κρήτη το νησί μας θα ήταν το ωραιότερο του κόσμου. Το νησί μας είναι το ωραιότερο του κόσμου. Αν μάλιστα το αγαπούσαμε και πιο ουσιαστικά όλοι μας, θα γινόταν άνετα ο τόπος τον οποίο όταν τον βλέπεις λυπάσαι να αποθάνεις.
  • Μεγάλη εφεύρεση λοιπόν αυτό το Skype. Μιλάς με τις ώρες μπροστά σε ένα μικροφωνάκι, ζαλίζεσαι μεν αλλά δεν βλάφτει κι όλα αυτά τσάμπα. Ομολογουμένως δεν ξέρω καμιά άλλη χρήσιμη υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν.