Σκαλαθύρματα 4/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

    • Όπως αγκομαχώντας ανέβαινα προχτές από την Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα, ανέβηκα στο πεζοδρόμιο για να μη με σβολώσει κανένα λεωφορείο και είδα μια νεαρή κυρία που προσπαθούσε να παρκάρει το μικρό της αυτοκινητάκι, το σημαδεμένο με ένα τεράστιο Ν (νέος οδηγός) στο πίσω τζάμι. Δεν τα κατάφερε στη στάθμευση, ανέβασε το αυτοκινητάκι πάνω στο πεζοδρόμιο, το κλείδωσε κι έφυγε σφυρίζοντας να πάει πουθενά για καφέ. Μπράβο κυρά μου! Από τα πρώτα σου βήματα δείχνεις ότι θα γίνεις μια λαμπρή ελληνίδα οδηγός!
    • Είναι λοιπόν εξόχως διασκεδαστικό να παρακολουθείς τα αθηναϊκά κανάλια. Ενώ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη δεν είχαν βγάλει σφήνα τώρα αφιερώνουν τα δελτία ειδήσεων για το τι προβλέπεται να γίνει στην Αθήνα. Έχει ξεσπάσει μάλιστα και ανταγωνισμός μεταξύ τους. Για το ποιός θα φανεί βασιλικότερος του Βασιλέως. Αυτό θα πει δημοσιογραφία! Όπως την ασκούν βέβαια οι δήθεν δημοσιογράφοι που άν δουλεύουν στην «Αυγή» ή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πρέπει να στηρίζουν οπωσδήποτε τις όποιες κυβερνητικές θέσεις, άν δουλεύουν στα «Νέα» ή στον «Ελεύθερο Τύπο» πρέπει να είναι σκυλιασμένοι αντικυβερνητικοί. Ε, ρε κατάντια του επαγγέλματος που κάποτε το λέγαν και λειτούργημα!
    • Συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ, όπου οι Ρώσοι με τεράστιες βέβαια απώλειες έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον Χίτλερ. Τώρα ευχόμαστε βέβαια το χτύπημα να ήταν εναντίον του Ναζισμού που με απίστευτο θράσος ξαναεμφανίζεται δυναμικός στην Ευρώπη. Άντε ρε παιδιά να τον ξεπατώσουμε εμείς.
    • Ο κωλονότος του κερατά επισκέπτεται πάλι την Κρήτη. Πράγμα που σημαίνει ότι επτά στους δέκα συμπολίτες μας περπατούν με ωχ και βαχ στο δρόμο. Άλλου του πονάει η μέση, άλλου το κότσι στα πόδια, άλλου η κεφαλή, και το χειρότερο: Τα κοριτσάκια φορούν όλα παντελόνια και έτσι οι ριπές του ανέμου καμία αγαλλίαση δεν προσφέρουν.