Σκαλαθύρματα 3/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Η σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου χθες για το Πάρκο Γεωργιάδη – και για την οποία γράφει εκτενέστερα ο Μάριος – είχε και μια άλλη διάσταση που πρέπει οπωσδήποτε να την επισημάνουμε: Αυτή κύριε Δήμαρχε, κυρία και κύριοι Αντιδήμαρχοι είναι η άμεση Δημοκρατία. Αν την επιτύχουμε αυτή στο Ηράκλειο απομονώνοντας τις ακραίες φωνές τότε δεν έχουμε τίποπα πια να φοβηθούμε!
  • Απέκτησα σήμερα από το χαρτοπωλείο του φίλου μου του Γιάννη ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο: Ένα μικρό μπλοκάκι κι ένα επίσης μικρό στυλό για να σημειώνω ειδήσεις και ιδέες που μου έρχονται σαν αστραπή στο μυαλό κι έπειτα εξαφανίζονται πνιγμένες από τα βάσανα. Τώρα ρε πουτάνες θα σας σημειώνω κι άντε να ξεφύγετε μετά! Θα σας δημοσιοποιώ την ίδια μέρα.
  • «Είμαστε Μακεδόνες και η γλώσσα μας είναι Μακεδονική» έλεγε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Ω, τον μπαγάσα θράσος! Σε λίγο θα μας πει ότι κι ο Αριστοτέλης είχε γράψει τα Πολιτικά του στην «Μακεδονική γλώσσα»…
  • Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χθες: «Αν απειλήσει ξανά ο Ρουβίκωνας θα πάω κι εγώ στο συλλαλητήριο». Μπράβο ρε Ντόρα! Έτσι σε θέλουμε. Όπως ήσουνα πάντοτε άλλωστε. Κρητικιά κι ατρόμητη.
  • Μια μεγάλη παρέα μαζευτήκαμε στου Πίπη στη Χρυσοπηγή. Οι μουσικάντηδες μας είχαν μαζί τους, κιθάρες, λαούτο, κλαρίνο, κρουστά, αρχαία λύρα (ναι ο Κλεώπας). Το τι έγινε θα περιγραφεί όταν ξεμεθύσουμε.