Σκαλαθύρματα 31/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Κωστής Λειβαδάς  -στενός μου ελπίζω φίλος- και η έξοχη ερμηνεύτρια Αντριάνα Μπάμπαλη τραγούδησαν χθες το βράδυ στο «Πολυτεχνείο» της πόλης μας. Τυχεροί οι  Ηρακλειώτες που τους απόλαυσαν. Τους υπόσχομαι τώρα ότι το Σεπτέμβριο θα τους απολαύσουν και τους δυο και πολλούς άλλους σε μια γιορτή που θα οργανώσει το mesogios.gr. Ο Θεός μονο να μας έχει καλά.
  • Μια κυρία που ζυγίζει 272 κιλά (!!!) γέννησε χθες στην Αυστραλία. Το μωρό της ζύγιζε 18.5 κιλά (!!!). Χριστέ κι Απόστολε γιατί έχεις καταδικάσει σε τέτοια δυστυχία τους ανθρώπους;
  • Τρία παιδάκια και ο σημαιοφόρος ένας, τέσσερα, παρήλασαν την 25η Μαρτίου στον Απόλλωνα της Νάξου. Ένας μαθητής και η δασκάλα του στους Ασκιούς. Κι ύστερα μου λένε εμένα ότι θα πεθάνει η Ελλάδα!
  • Έχει γεμίσει το διαδίκτυο από φωτογραφίες, κείμενα και παραινέσεις για το Πάσχα. Για τη Μεγάλη Εβδομάδα πάντως, δεν βλέπω πράμα. Ούτε χοχλιούς, ούτε φασουλάδα, ούτε πατάτες τηγανητές. Γιατί ρε παιδιά; Δεν είναι καλλιά αυτά από τα κρέατα;
  • Σύμφωνα με την Ιστορία, ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε το 323 π.Χ. Τα πρώτα σλάβικα φύλλα έφτασαν στη Βαλκανική επτά αιώνες μετά. Κι όμως οι Σκοπιανοί είναι, λέει, Μακεδόνες. Μπράβο ρε Μεγαλέξανδρε! Τέτοιο σπέρμα ούτε ο Μαθουσάλας δεν το ‘χει.