Σκαλαθύρματα 30/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Γράφαμε εχτές για τα σκυλιά που επετέθηκαν σε ένα εντούτοις φιλόζωο συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο. Μην το πάρετε όμως ότι ζητάμε την εξόντωση των αδεσπότων. Αντίθετα υποστηρίζουμε την κατά το δυνατόν περιποίησή τους. Είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήρεμα, χαδιάρικα και άξια προσοχής. Γνωρίζουμε τώρα ότι το πόσο δύσκολο είναι να περισυλλεχθούν ή να βρεθεί ένα σπίτι για αυτά. Όμως αξίζει να προσπαθήσουμε. Γίνονται οι πιο αφοσιωμένοι φίλοι μας.
  • Πολλές εμπνεύσεις και ισχυρή νοσταλγία μου έδωσαν οι φουρτούνες των ημερών. Τώρα περάσαμε στις Αλκυονίδες όπως φαίνεται. Καλές είναι κι αυτές αλλά Θεέ μου ρίξε και καμιά βροχή στην Ανατολική Κρήτη. Έχει ξεραθεί το σύμπαν εκεί.
  • Η Mesogios.gr είναι ευτυχής που μπορεί να σας αποκαλύψει σήμερα ότι εντόπισε και θα προβάλλει κάποια σπάνια ταλέντα, που ζουν άσημα ανάμεσα μας. Ακόμη με τη βοήθεια του Μηνά Γεωργιάδη θα παρουσιάσουμε ένα εκπληκτικό βιβλίο για το παλιό Ηράκλειο. Ένα βιβλίο που ο Δήμος αξίζει να το δει και να το εκδώσει.
  • Δυστυχέστατα είμαι καπνιστής. Οι προσπάθειές μου να το στείλω στο διάολο έχουν όλες αποτύχει. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να επισημάνω το πόσο φασιστικές είναι οι καινούργιες συσκευασίες τσιγάρων ή καπνού με τις εγχειρήσεις ή τους αποθαμένους σε πρώτη απεικόνιση. Ένας μωρέ δεν βρέθηκε να το πει επίσημα αυτό; Μόνο εκτός από την οργή μας για το κάπνισμα να έχουμε και έντονα αισθήματα αηδίας για τα ίδια τα πακέτα;
  • Όπου ναναι – δεν ξέρω ακριβώς πότε – έρχεται και η Τσικνοπέμπτη, η υποτιθέμενη αποθέωση της Αποκριάς. Δεν ξέρω τι σκοπούς έχετε η συμβουλή μου πάντως είναι να το ρίξετε όσο γίνεται έξω. Προσπαθήστε για ένα έστω βράδυ όχι να ξεχάσετε αλλά να παραμερίσετε τα καθημερινά μας προβλήματα. Θα ας ωφελήσει.