Σκαλαθύρματα 30/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Βοριαδάκι σήμερα στο Ηράκλειο και ελαφριά πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι κατεβαίνοντας από το σπίτι μετρούσα τις αντιδράσεις των συμπολιτών. Η πιο εντυπωσιακή ήταν μιας κυράς που μιλούσε στο τηλέφωνο: Μα κάνει δα ένα κρύο στο Ηράκλειο -έλεγε- απού δε λέγεται. Σημείωση συντάκτη: Η θερμοκρασία εκείνη την στιγμή στην πόλη μας ήταν 18 βαθμοί. Έ άντε πηδήξου μωρή αγάμητη.
  • Μια Τουρκάλα που έχει αναδειχθεί μις ή κάτι τέτοιο, δήλωσε ότι δεν θα έρθει στην Ελλάδα γιατί δεν είναι χώρα φιλική προς την Τουρκία και θα της άξιζε -της Ελλάδας- ένα οθωμανικό χαστούκι. Έλα εσύ, παιδί μου, έλα κι εμείς σου έχουμε πανέτοιμα πολλά και πιο νόστιμα πράγματα. Θα βολευτείς έστω κι αν προτιμάς κι εσύ το οθωμανικό.
  • Δεν ξερω κι ούτε με ενδιαφέρει ιντά ‘χει πάθει το φατσοβιβλίο, κι όλα τα όμικρον τα γράφει μ’ ένα σημάδι που μοιάζει με σίγμα τελικό.  Βαρέθηκε φαίνεται να μας κλέβει τα προσωπικά δεδομένα κι άρχισε τα παιχνιδάκια. Δε βαριέστε, πεντάρα δε δίνω ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.
  • Εγώ ρε παιδιά δεν ξέρω τι θα πει Spa, θαλασσοθεραπεία, κλπ κλπ. Ξέρω όμως πάρα πολύ καλά τι μπορεί να σου προσφέρει η θάλασσα. Κι άμα την έχεις και δυο ζάλα μακριά σου, ακόμη καλύτερα.
  • Ο Θοδωρής Βασιλάκης είναι παιδικός μου φίλος, Έχομε περάσει πολλά μαζί μέχρι εκείνος να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας αλλά η φιλία μας παρέμεινε και είναι αλώβητη. Διάβασα προχθές ότι η εταιρεία του Aegean παράγγειλε 42 ολοκαίνουρια airbus. Μπράβο ρε Θόδωρα που μας κάνεις όλους υπερήφανους.