Σκαλαθύρματα 29/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Τα ηλεκτρονικά κωλομηχανήματα με τα οποία σήμερα έχω μπέξει, δεν μου κάνουν λοιπόν κανένα χατήρι. Έτσι και πατήσω ένα λάθος κουμπί πάνε στο φούντο όλες μου οι σκέψεις, έτσι και πατήσω το άλλο, παραλογίζομαι! Τι με σώζει; Τα ενθουσιώδη σχόλια των συμπολιτών μας για την προσπάθεια μας, η αποδοχή και θα μπορούσα να έλεγα και ο θαυμασμός για την ηλεκτρονική εφημερίδα μας. Να ναι καλά οι άνθρωποι.
  • Ευτυχώς που έχουμε έναν τόσο ατρόμητο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Πήγε λέει και πέταξε στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών Ηρώων που χάθηκαν κατά την κρίση στα Ίμια. Σώβρακο δεν ξέρω πότε άλλαξε. Μάλλον μετά που η κανονιοφόρος μας γύρισε στο λιμάνι.
  • Πραγματικά Έλληνας και πραγματικά πατριώτης αποδεικνύεται και πάλι ο Μίκης Θεοδωράκης. Δήλωσε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να παρίσταται στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για το Μακεδονικό! Εγώ – κι ας μη θεωρηθεί απόρροια της μακράς μας φιλίας – τον θεωρώ πια Εθνικό Σύμβολο. Και είναι πραγματικά.
  • Όσοι έσπευσαν να καταραστούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο για τις δήθεν δηλώσεις του περί Ερντογάν και Συρίας έχουν σιγήσει σήμερα που αποδείχτηκε ότι ο Παναγιότατος ούτε δηλώσεις έκανε ούτε καν με το θέμα ασχολήθηκε. Προσοχή παιδιά. Μην καταπίνετε τόσο εύκολα το όποιο δόλωμα σας πετάξει η Τούρκικη προπαγάνδα. Όσοι είχατε την τύχη να γνωρίσετε από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα έχετε σαφέστατα αντιληφθεί ότι πρόκειται για παγκόσμια προσωπικότητα και πραγματικό Έλληνα.
  • Χάρμα ήταν χτες το κέντρο του Ηρακλείου όταν εκατοντάδες πιτσιρίκια το κατέλαβαν για να πάρουν μέρος στο δικό τους «κυνήγι θησαυρού». Και μια διαπίστωση: Ήταν όλα τους όμορφα καθώς οι φωνές τα γέλια και τα χαμόγελα τους σου άνοιγαν διάπλατα την καρδιά.
  • Λατρεύω τα σκυλιά. Έχω ανατραφεί με αυτά και τα θεωρώ σαν τους μόνους αληθινούς φίλους του ανθρώπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα αγνοήσω ένα περιστατικό που έγινε προχτές στην Αλικαρνασσό όταν δυο μεγαλόσωμα αδέσποτα επιτέθηκαν χωρίς λόγο σε έναν συνταξιούχο τραπεζικό. Ο Θεός ξέρει πόσο ξύλο θα είχαν φάει παλιότερα. Όμως δίπλα υπάρχει κι ένα δημοτικό σχολείο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Δήμος όμως το θέτω υπόψιν του.