Σκαλαθύρματα 28/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

• Φοβάμαι ότι πολύ στο σορλόπ έχουμε πάρει ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας επιβίωσης. Συνέλθετε! Οι καιροί δεν επιτρέπουν ούτε μια χαμένη ημέρα.
• Θα μπορούσα σήμερα να πανηγυρίζω που το mesogios.gr ήταν το πρώτο μέσο επικοινωνίας που επεσήμανε την αθλιότητα της πλουσίας κυρίας, που εισέπρατε επιδότηση για το ενοίκιό της. Δεν θα το κάνω. Και δεν θα το κάνω επειδή 40 περίπου βουλευτές όλων των παρατάξεων ψάχνουν αυτή τη στιγμή να βρουν κατάλλυμα στην πρωτεύουσα, αφού το κοντινό της Πλατείας Συντάγματος ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυαν τους έδειξε την πόρτα μια και θα εισπράξει τετραπλάσια ή και παραπάνω τιμή από τους τουρίστες που θα νοικιάσουν τα δωμάτιά τους. Άντε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει ο διωγμός των επαρχιωτών.
• Ο δρόμος μου είναι και περνάω τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα από τα κιγκλιδώματα που προστατεύουν τα έργα του Δήμου, την οδό Ίδης. Έτσι σήμερα και με εξαιρετική ικανοποίηση διαπίστωσα ότι προχωρούν με καλό ρυθμό. Άντε κύριε Αναστασάκη βάλε τα δυνατά σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο να σε… θάψουμε εκεί που σκάβεις.
• Τα “Σκαλαθύρματα” τα υπαγορεύω στον Ίωνα μέσω του Skype. Κλείνω τα μάτια, διώχνω τις θάλασσες που πλυμμυρίζουν τον εγκέφαλό μου και προσπαθώ να κάμω τη δουλειά μου. Τέτοια κατάντια ούτε στο χειρότερο εχθρό μου. Αντί να ονειρεύομαι εντυπωσιακές ψαριές κάθομαι και λέω αμπελοφιλοσοφίες. Δεν πειράζει όμως. Το να ονειρεύεσαι ψάρια είναι λέει προάγγελος κακών ημερών. Τι λέτε μωρέ; Κι εγώ δηλαδή που κάθε βράδυ αυτή τη δουλειά κάνω δεν έχω στον ήλιο μοίρα;
• Τελικά διαπίστωσα ότι, το μόνο σοβαρό πράγμα που υπάρχει στη “Μεσόγειο” είναι η φιλενάδα μου η Νταίζη, που κλαίει όταν δεν τη χαϊδεύεις! Είδατε τι θα πει ζωή με ένα μόνο πρόβλημα;