Σκαλαθύρματα 27/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Την Σταυρούλα που μας σερβίρει καφέδες στο Κοσμιρί και είναι επί πτυχίω φοιτήτρια στο μαθηματικό, την έχουμε ερωτευθεί άπαντες και άπασαι στο γραφείο μας. Ειλικρινά πιο γλυκό πλασματάκι δεν υπάρχει. Καλό πτυχίο λοιπόν Σταυρουλιώ αν βέβαια μας υποσχεθείς ότι θα παραμείνεις στο Ηράκλειο.
  • Αφού τώρα είπαμε τα δικά μας και τα των περιχώρων ας κάνουμε και μια βόλτα πιο πέρα. Πώς να αγνοήσουμε τον Τούρκο πρωθυπουργό που απειλεί ότι το ναυτικό της γειτονικής χώρας θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο. Πολύ σωστά τα λέτε κύριε Γιλντιρίμ. Μπονάτσες μόνο να βρουν οι ναυτικοί σας και το δρόμο για να βγουν στο πέλαγος. Εμείς πάντως ρυμουλκά δεν θα σας στείλουμε.
  • Έχω μια φιλενάδα Αμερικανίδα μαύρη, χοντρή, και συνέχεια γελαστή, που μόνο η Έλα Φιτζέραλντ θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί στη φωνή της. Ζάμπλουτη όμως καθώς είναι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ. Μου είπε ότι θέλει να έρθει στο Ηράκλειο. Εφόσον το κάνει σας υπόσχομαι ότι θα την αναγκάσω να τραγουδήσει και για εσάς.
  • Έφτασα πια φίλοι μου στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού! Να φανταστείτε ότι χθες έγραψα ολομόναχος ένα ολόκληρο κείμενο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι βέβαιο πια ότι το μελάνι θα με εκδικηθεί, θα με βρει σε κανένα στενοσόκακο και θα με πνίξει. Και για μεν τον πνιγμό αδιαφορώ. Θα μου χαλάσει όμως και τα ρούχα που φοράω.