Σκαλαθύρματα 27/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

 • Έτυχε να δω χθες δυο ομάδες που χόρευαν. Η πρώτη ομάδα ήταν Έλληνες του Πόντου και η δεύτερη Κρητικοί. Στην αρχή οι Έλληνες του Πόντου χόρεψαν πυρρίχιο κι οι Κρητικοί πεντοζάλη. Τελειώσανε χορεύοντας κι οι δυο μαζί ένα Μαλεβιζώτη. Γεια σας ρε Πόντιοι, αδέρφια μας.
 • Στο παροπλισμένο MEGA βλέπεις μόνο πια παλιές ταινίες και σειρές. Σε μια απ’ αυτές τις σειρές προταγωνιστεί η Μάρθα Βούρτση που έχει χύσει ποταμούς δακρύων κι είχε γίνει συνώνυμο του κλάματος τις παλιές εποχές. Χθες την είδα σε μια κωμωδία και ξεχάσκωσα. Τέτοιο και τόσο κωμικό ταλέντο μόνο στον Αυλωνίτη είχα ξανασυναντήσει. Κοίταξε ρε πώς τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά.
 • Στην οδό Ίδης του Ηρακλείου είχαν πανηγύρια χθες. Αιτία ότι πέσαν τα μπετά κι ο δρόμος παίρνει πια τη μορφή που θα έχει. Αγάντα Γιάννη Αναστασάκη να μας κάνεις την πεζοδρόμηση πασχαλιάτικο δώρο.
 • Βρέθηκα κάποτε στο Λίβανο. Γύριζα από Αιθιοπία και το αεροπλάνο έκανε μια στάση 5 ωρών εκεί. Πήρα λοιπόν κι εγώ ένα ταξί και άρχισα να τριγυρίζω στη Βηρυτό. Αγκύλωση έπαθε ο λαιμός μου που στρεφόταν δεξιά κι αριστερά για να θαυμάζει πανέμορφες κοπέλες κι ωραίους άντρες. Τη δεύτερη φορά έκατσα πέντε μέρες στη Βηρυτό και τις ανάλωσα μόνο στο να χαζεύω. Για την τρίτη δεν θα σας μιλήσω. Ήταν αμέσως μετά τον πρώτο πόλεμο που είχε αντιμετωπίσει…
 • Μ’ ένα σκαμνάκι αγκαλιά πήγα προχθές να καμαρώσω την παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Τα κοριτσάκια ανταγωνιζόταν ποιανής το μίνι θα ‘ταν πιο κοντό και τα αγόρια για το ποιος θα φανεί περισσότερο άντρας. Ο Θεός να σας έχει καλά ρε παιδιά για να μπορέσετε να αναστηλώσετε τα ερείπια τα οποία σας αφήνομε.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Μ’ ένα σκαμνάκι αγκαλιά πήγα προχθές να καμαρώσω την παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Τα κοριτσάκια ανταγωνιζόταν ποιανής το μίνι θα ‘ταν πιο κοντό και τα αγόρια για το ποιος θα φανεί περισσότερο άντρας.

  Αν η φωτογραφία πάντως είναι αντιπροσωπευτική, για το βήμα δεν ενδιαφερόταν κανείς :p

  πόσο αντίθετη εικόνα από αυτή με τον χορό που αναφέρατε στην αρχή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.