Σκαλαθύρματα 25/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Χρόνια πολλά στο ΣΥΡΙΖΑ που συμπληρώνει σήμερα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Και μια θερμότερη ευχή: Γρήγορη επιστροφή στις ρίζες του (στο 4% εννοώ) μπας και προλάβουμε να σώσουμε τίποτα.
  • Ζήλεψα χτες που έβλεπα τον κύριο Τσίπρα μαζί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, να χαμογελούν ζεστοί – ζεστοί στο ολοχιόνιστο θέρετρο πολυτελείας του Νταβός. Το κακό είναι ότι όσο και να ζεσταίνονται αυτοί το Mea Culpa του Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπάρχουν περιθώρια να ξανακουστεί.
  • Κινέζοι επιστήμονες κατόρθωσαν να κλωνοποιήσουν πίθηκο ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κλωνοποίηση του ανθρώπου! Ελπίζω ότι θα χει καταστραφεί ολόκληρος ο πλανήτης μέχρι να φτάσουμε σε αυτήν την υπέρτατη από όσες μέχρι σήμερα έχουμε αποτολμήσει, Ύβρι.
  • Κάντε το σταυρό σας Ηρακλειώτες να φτιάξει ο καιρός μέχρι την έναρξη της Αποκριάς. Αλλιώς ξεχάστε τα όνειρα να δείτε κανένα καλλίγραμμο μπουτάκι να παρελαύνει μεταξύ των μασκαράδων. Ποιά θα τολμήσει;
  • Θεωρούμε υποχρέωση να σημειώσουμε τα ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια που μας είπε ο σπουδαίος Έλληνας φιλόλογος Ήρκος Αποστολίδης για τον δήμαρχο κύριο Λαμπρινό. Κυριολεκτικά τον εξεθείασε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του προκειμένου να συνεργαστούμε για την προβολή του τεράστιου χρέους που έχουν ανέλαβαν τα δυο αδέρφια να συμπληρώσουν το έργο του Ρένου για τους επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μας ζήτησε την έναρξη συνεργασίας. Θερμά τους ευχαριστούμε. Το λιμάνι μας φαίνεται ότι οσονούπω θα αρχίσει να φλέγεται.