Σκαλαθύρματα 25/04/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Του χρόνου θα έχω πολλά εκατομμύρια κι όταν λέω πολλά, εννοώ πολλά. Γιατί; Επειδή εφηύρα και κατοχύρωσα τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να χάνουν μέχρι και δέκα κιλά το δεκαήμερο! Να πάθουν γαστρεντερίτιδα. Εγώ απ’ αυτά που δεν είχα έχασα 9.5 κιλά σε έντεκα μέρες. Βέβαια σέρνομαι ακόμη. Όμως πού θα πάει; Κατά πώς λέμε, οι αιματολογικές εξετάσεις μου, θα περάσει κι αυτό.
  • Ο άγιος Γεώργιος που γιορτάσαμε προχθές είναι κατά την άποψή μου ο πιο Έλληνας από τους Έλληνες αγίους. Δεν ξέρω βέβαια γιατί θεωρείται προστάτης της άλλοτε κραταιής Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Όμως το Γεώργιος σαν όνομα είναι μακράν πρώτο στην Ελλάδα σε συχνότητα. Άλλωστε η εκατό τόσες «δρακοντομαχίες» που έχει συνθέσει ο λαός μας, περίτρανα το αποδεικνύουν. Άγιε Γεώργιε, αφέντη μου, κι αφέντη καβαλάρη, λοιπόν…
  • Ευτυχώς που ο κύριος Βερίκιος ανέλαβε, απ’ όσα λέει ο ίδιος, την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών που θα ενισχύσουν το ναυτικό μας, όπως και την αναβάθμιση των F16!!! Να τον έχει ο Θεός καλά μέχρι να του μπει ένας δαυλός στον κώλο, του τρισανόητου.
  • Η των ημερών αρρώστια μου, μου θύμισε ρε παιδιά το ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κανένα γοητευτικότερο σημείο, από το σημείο όπου ένα μοναχικό δέντρο αγναντεύει το πέλαγος. Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχω εγώ με τα δέντρα. Καμία! Απλώς τα αγαπώ και τα θαυμάζω πολύ περισσότερο από όλους όσοι τα καταμετρούν.
  • Σ΄αυτό το τρισανόητο φέισμπουκ διάβασα και την άποψη ότι, για να λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα η Ελλάδα, πρέπει να προσχωρήσει στην πολυγαμία! Όνειρα αγάμητων είναι βέβαια αυτά κι από εκεί και κάτω τρέχα γύρευε.