Σκαλαθύρματα 24/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Αριστεροί οδηγοί φαίνεται πως πάνε και πέφτουν το τελευταίο διάστημα σωρηδόν πάνω στους φοίνικες στην παραλιακή Ηρακλείου. Μην τους παρεξηγείτε ρε παιδιά. Έχουν μπλέξει τα άρρωστα αυτά τηλεγραφόξυλα με τον αναγεννώμενο Φοίνικα που ήταν σύμβολο της Χούντας. Έτσι ξεσπούν πάνω στα έρμα τα δεντρά μια και μήπως και γκρεμίσουνε μια ώρα αρχύτερα. (Αυτός στη φωτο μάλλον δέχτηκε τη στήριξη των αρμοδίων μετά την απώλεια των «συγγενών» του εκεί δίπλα).
  • Εμείς οι περίπου κάτοικοι της οδού Χορτατσών ένα πράγμα αναζητούμε για την κορφή του δρόμου: Έναν κάδο για να πετούμε τα απορρίματά μας και ένα δεύτερο ανακυκλώσεως. Έχει ο Δήμος να μας στείλει κανένα;
  • «Δεν υφίσταται ανοχή από την Ελληνική Αστυνομία στις παράνομες δράσεις του Ρουβίκωνα» είπε ο κύριος Τόσκας. Μη σας ξανακούσω λοιπόν να παραπονιέστε που ο Ρουβίκωνας κάνει ότι του καπνίσει, χωρίς ούτε ένας να έχει προσαχθεί στην εισαγγελία. Διενεργείται προκαταρκτική έρευνα ψάχνοντας άραγε τι; Μήπως να βρούνε κανένα εκατομμύριο ευρώ να το δώσουν στα παιδιά γιατί τους τελειώνουν τα σπρέι και το χαρτί των φέιγ βολάν; Δεν ξέρω. Αν και υπολογίζω ότι ο κύριος Τόσκας δεν θα προλάβει να δει ως υπουργός τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας!
  • Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει σήμερα βροχές στην Κρήτη. Από το στόμα τους και στου θεού το αυτί. Βέβαια προέβλεπε κι εχτές κι είχαμε καλοκαιρινή λιακάδα. Έτσι στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου η πρόβλεψη ότι το Ηράκλειο είναι ανάμεσα στις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που θα πληγούν περισσότερο από καύσωνες και ανομβρίες. Φύλακες γρηγορείτε!
  • Κοπήκανε και τα σουβλάκια τώρα με τη νηστεία. Λέτε ρε παιδιά να υπάρχει στο Ηράκλειο κανένα μαγαζί που να πουλάει σαρακοστιανά «βρώμικα»; Οι καλαμαρόπιτες δεν με εμπνέουν καθόλου.