Σκαλαθύρματα 24/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Αγαπώ την Ουρανία – την χαροκαμένη σύζυγο του Ψαρονίκου – σαν αδελφή μου! Είναι από τις ευγενέστερες ψυχές που έχω ποτέ γνωρίσει! Ξέρω λοιπόν ότι στις 8 Φεβρουαρίου (επέτειο θανάτου του “Σταυραετού της Κρήτης”) πολλά έχει να θυμηθεί. Την παρακαλώ μόνο να μη ξεχάσει τη μεγάλη αγάπη που πολλοί της έχομε.
  • Ο Τσίπρας λένε ότι περπάτησε δυο χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσει στην αίθουσα όπου το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνεδριάζει στο Νταβός. Τι λέτε ρε; Τέτοιο ηρωισμό επέδειξε ο πρωθυπουργός μας και μεις εξακολουθούμε να τον αμφισβητούμε; Καθόλου δεν ντρεπόμαστε!
  • Από δυο άγνωστους σε μένα ομογενείς μας – ο ένας στις Η.Π.Α. και ο άλλος από την Κολομβία – πήρα χθες επαινετικά για το mesogios.gr τηλεφωνήματα. Να είναι καλά οι άνθρωποι! Και να μου λύσουν μια απορία: Που διάολο βρήκαν το κινητό μου;
  • Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης δήλωσε για το Μακεδονικό: “Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα…”. Ρε κουμπάρε αυτό μήπως σημαίνει ότι αδιαφορείς αν η κατεχόμενη Κύπρος ονομαστεί αύριο από τους Τούρκους “Kuzey Kibris”. Άντε να χαρείς γύρευε τη δουλεία σου!
  • Μπράβο ρε λεβέντες αστυνομικοί! Που όπως και αλλού γράφομε επιλέξατε σήμερα Τετάρτη – ημέρα των πλειστηριασμών – για τις κινητοποιήσεις σας ώστε να μην παραστείτε στα αίσχη που γίνονται.
  • Ξέρετε πως στο Παλαίκαστρο Σητείας οι νοικοκυράδες γνωρίζουν πότε θα φυσήξει νότος για να μην απλώσουν τις μπουγάδες τους και πότε βορράς που θα τις στεγνώσει καλά καλά; Παρατηρούν το βράδυ τις τσουτσούδες του άντρα τους. Αν είναι πεσμένες αριστερά απλώνουν τα ρούχα μέσα. Αν είναι δεξιά στα σκοινιά της αυλής. -Κι αν είναι μωρέ στη μέση; ρωτάει μια περίεργη. -Αν είναι στη μέση τη μπουγάδα θα σκεφτούνε; είναι η απάντηση.