Σκαλαθύρματα 24/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Σας έγραψα χτες για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στη Σώτια Πεντεδήμου θα φιλοξενήσει το mesogios.gr τη Δευτέρα. Μην τη χάσετε!
  • Σήμερα το πρωί το Ηράκλειο μας έδωσε την ψευδαίσθηση ότι είχε την προηγούμενη βρέξει! Δεν έβρεξε αλλά χιλιάδες σφουγγαρίστρες και κουβάδες προσπαθούσαν όλο το πρωί να απομακρύνουν τη χωματόσκονη από σπίτια και μαγαζιά. Σε τέτοιο σημείο είχε φτάξει η κατά της σκόνης επιδρομή των Ηρακλειωτών ώστε η ΔΕΥΑΗ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, που να συνιστά την εξοικονόμηση νερού. Να δούμε πότε θα γλυτώσομε από τον εναγκαλισμό της Αφρικής.
  • Τι γίνεται τελικά αυτό το έρμο το facebook; Μας κλέβει τα προσωπικά δεδομένα και τα χειρίζεται όπως του συμφέρει; Φυσικά! Άλλωστε το παραδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του ο Ζούκερμπεργκ που από αυτές τις δουλειές έχει βγάλει δισεκατομμύρια.
  • Μου φαίνεται ότι το πάει φιρί φιρί ο Ερντογάν, να φάει την κεφαλή του. Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα κρατήσει, αλλά είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Και αφού τον σηκώσει θα τον αφήσει και θα σκάσει κάτω. Ούτε τα πιλάφια του παραδείσου τους δεν πρόκειται να δει.
  • Θα συνιστούσα να μην ξεχάσετε, παιδιά, αύριο 25η Μαρτίου, να βάλετε μια ελληνική σημαία στο μπαλκόνι σας. Έτσι, σαν ένδειξη ότι την αγαπάμε την πατρίδα μας.
  • Όταν ήμουν νέος -όχι ότι τώρα γέρασα, απλώς μεγάλωσα- η ζωή μου ήταν οι μοτοσυκλέτες. Είχα μια Honda, μετά μια Yamaha enduro, μετά δυο τρεις άλλες για να καταλήξω τελικά στην αγαπημένη μου Harley. Το πρόβλημα ήταν ότι όσο τις αγαπούσα εγώ, τόσο δεν τις ήθελε η γυναίκα μου. Τώρα, μετά από ένα κάταγμα στο διατροχαντήριο τις παραίτησα. Όχι βέβαια ότι δεν τις αναζητώ, αλλά μηχανόβιος έγινε ο γιος μου και έτσι παρηγοριέμαι.