Σκαλαθύρματα 23/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Aν δεν ήταν μαχαίρι στην καρδιά μου θα διασκέδαζα παρακολουθώντας και σημειώνοντας τη συνεχή κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσας είτε από τους εκφωνητές είτε από διαφημιζόμενους στην Αθηναϊκή τηλεόραση. Απίστευτες κοτσάνες εκσφενδονίζονται κατά της κεφαλής των δύσμοιρων ακροατών. Και πάντοτε μου έρχεται στο νου μια παλιά πρόταση του ταλαιπωρούμενου Κώστα Ζουράρι να σταλούν σε όλα τα ελληνικά σχολεία κασσέτες με τις κλασικές ελληνικές κωμωδίες (Λογοθετίδης, Αυλωνίτης, Ηλιόπουλος κλπ.) που μιλούσαν σωστά Ελληνικά. Δεν εισακούστηκε και είναι κρίμα.
  • Ο φίλος μου Γιώργος Χρηστάκης, φαντάζομαι ο μοναδικός χορευτής και χορογράφος και μεταπτυχιακός κοινωνιολόγος κλπ. κλπ. με ατροφικά και τα δυο του πόδια, έκλεισε εχθές τον κύκλο των εμφανίσεων του στην πρωτεύουσα με την ομάδα του “Dagipoli”. Να είσαι καλά ρε Γιώργη. Ο δρόμος που σου άνοιξε το Ηρώδειο έγινε λεωφόρος! Έλα μόνο γρήγορα κάτω να πάμε στο Μύρτος και να φάμε κανένα ψαράκι της προκοπής.
  • Το πιο ηλίθιο σκυλί που έχω απαντήσει στη ζωή μου είναι η Νταίζη μας. Που κάθεται συνέχεια μπροστά στο αερόθερμο, που αγωνίζεται να ζεστάνει το γραφείο μας μέχρι που τα σιδεράκια από τη λαιμαργιά της καίνε τόσο πολύ που δεν μπορείς ούτε να τ’ αγγίξεις! (ψώματα λέω κουλούκι μου. Για να σε πειράξω το κάνω).
  • Ψοφόκρυο χθες στο Ηράκλειο. Δηλαδή για να εξηγιόμαστε δώδεκα βαθμούς θερμοκρασία (φυσικά υπέρ το μηδέν) είχαμε. Περιέργως πάντως γλιτώσαμε από τις περιγραφές του είδους “πολικές θερμοκρασίες στο Ηράκλειο” και τα παρόμοια. Ρε φίλοι “κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ”.
  • Το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” που ούρλιαζε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει “όπου καλύβα και μια τράπεζα”. Δεν έχουν ταβάνι λοιπόν οι ψευτιές των κυβερνώντων.

Comments

  1. Γιάννης Παναγιωτάκης    

    Είστε υπέροχοι, μπράβο!!! Ευτυχώς που μπήκατε στον κόσμο του ιντερνέτ για να σας βρίσκουμε.Ο Κ.Γραμματικακης γράφει μοναδικά,κι όλη η παρέα βέβαια αλλά η πένα του(ή μήπως πληκτρολόγιο??)δεν υπάρχει!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.