Σκαλαθύρματα 23/03/18

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

 • Τρομακτικό το Ηράκλειο χθες! Ένας κόκκινος απεχθής ουρανός, σκοτάδι περίπου από τις 4 το απόγευμα, αδυναμία για να πάρεις αναπνοή. Έτρεχα από το ένα δωμάτιο στο άλλο πανικόβλητος με τις γάτες να με ακολουθούν κατά πόδας. Όπου να ‘ναι και θα σικτιρήσω την αγαπημένη μου Αφρική.
 • Ξεδιάλυνε λοιπόν η υπόθεση, γιατί οι Τούρκοι έδειξαν τόσο πείσμα να καταλάβουν το Αφρίν. Είχε μπόλικο πλιάτσικο η πόλη. Ούτε τα αριστερά παπούτσια δεν αφήσανε οι ήρωες.
 • Απέκτησα μια φίλη, τη Φιλιώ. Είναι αξιόλογη συγγραφέας και εξεμαίευσα μια έμμεση υπόσχεσή της ότι θα έρθει και στο Ηράκλειο να παρουσιάσει τα βιβλία της. Φυσικά μαζί με τη φιλενάδα μου την ‘Ανα (με ένα ν, από το Αναστασία).
 • Φαίνεται ότι οι σύμμαχοί μας, οι Τουρκαλάδες, θα το τραβήξουν όσο παίρνει με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κατά μάλλον ασφαλείς πληροφορίες «φύτεψαν» στα κινητά των δύο στρατιωτικών χάρτες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Αυτήν την τεχνική ακόμη κι εγώ μπορώ να την πετύχω. Καιρός να αλλάξει η Κυβέρνηση την τακτική της απέναντί τους
 • Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς, απ’ όλους όσοι έχουν δει τον «Σαρλώ Δικτάτορα» να ξεχάσει αυτήν την εκπληκτική ταινία. Από κουρέας έγινε ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας. Βέβαια σήμερα ο Μαντούρο τον έχει ξεπεράσει! Από οδηγός λεωφορείου έγινε Δικτάτορας της Βενεζουέλας.

Comments

 1. Oraia ta lete re    

  > Κατά μάλλον ασφαλείς πληροφορίες «φύτεψαν» στα κινητά των δύο στρατιωτικών χάρτες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

  Αυτά παθαίνεις άμα πετάς τα όπλα σου, αλλά κρατάς τα κινητά σου. :p

  Λίγο σοβαρότερα πάντως, από παλαιότερο άρθρο :
  «Μια πρώτη έρευνα στα κινητά τους έχει ήδη γίνει, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες εικονίζονταν σε φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες δεν ήταν τουρκικές αλλά ελληνικές, προφανώς από τις μονάδες όπου υπηρετούν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας ΕΠΟΠ. »

  http://www.kathimerini.gr/951689/article/epikairothta/ellada/ti-edeixnan-oi-fwtografies-sta-kinhta-twn-ellhnwn-stratiwtwn—to-xroniko

  Το ξέρετε φαντάζομαι οτι τα κινητά που μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες απαγορεύονται στον ελληνικό στρατό, έτσι; Δηλαδή οψέποτε επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να τους περιλάβουν και τα δικά μας δικαστήρια ΑΝ αυτή η πληροφορία αληθεύει.
  Αλλά αυτοί είχαν μαζί τους «υπηρεσιακό κινητό» μαθαίνουμε τώρα :

  https://www.newsit.gr/ellada/ellines-stratiotikoi-anatropi-kinito-ti-psaxnoun-oi-tourkoi/2456810/

  οπότε ο ελληνικός στρατός απο τη μια απαγορεύει τα κινητά με κάμερα για προφανείς λόγους ασφαλείας, αλλά δίνει «υπηρεσιακά κινητά» με κάμερα; Αν υπάρχει όντως μια τέτοια αντίφαση, τι περιμένετε να μην την εκμεταλλευτούν;

  Από εκεί κι έπειτα γιατί πολλές αρλούμπες έχουμε ακούσει, απόσπασμά από τον κανονισμό Εξωτερικής Υπηρεσίας των Στρατευμάτων για τις περιπόλους ασφαλείας :

  «Αν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας της η περίπολος διαπιστώσει κάτι που αφορά στην ασφάλεια και άλλων Μονάδων-Υπηρεσιών, όπως απώλεια συνθηματικών, ειδοποιεί αμέσως τον αρχιφύλακα ή τα όργανα ασφαλείας και ενημερώνει τις γειτονικές Μονάδες-Υπηρεσίες, καθώς και την Αρχή (Μονάδα-Υπηρεσία, ΑΔΦ) χάριν της οποίας ενεργεί η περίπολος.»
  Διαβάστε τα και μόνοι σας, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα οι στρατιωτικοί κανονισμοί : https://www.e-nomothesia.gr/kat-enoples-dynameis/pd-84-2009.html

  οπότε και αυτά που είπανε οτι πήρανε βίντεο τα χνάρια κάποιου είναι επίσης περίεργο. Καθήκον τους ήταν να ειδοποιήσουν την μονάδα τους, όχι να το παίξουνε σκηνοθέτες και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν φυλάξει το οτιδήποτε στον στρατό. Στις τηλεοράσεις βέβαια τέτοιες επισημάνσεις δεν περνάνε στον αέρα, αλλά όσοι πήγανε στρατό ξέρουνε τους κανονισμούς, έστω και εμπειρικά.

  Τώρα, θα μου πείτε πως είναι troll και η Καθημερινή αλλά και ο Στρατιωτικός Κανονισμός;
  Πλάκα θα έχει 🙂 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.