Σκαλαθύρματα 22/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Στη γωνία της οδού Αργυράκη με την Ίδης (περίπου) ένας κάδος σκουπιδιών μένει ξεπατωμένος έξι ή εφτά μέρες τώρα θύμα ή κανενός αυτοκινήτου από όσα παρκάρουν στον “πεζόδρομο” ή των αληταράδων απ’ τους οποίους δεν στερείται η πόλη μας. Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο κατά την παλαιά ρήση. Στο Δήμαρχο τα κάνω κι εγώ και τον παρακαλώ να στείλει κάποιον να φροντίσει τον έρημο κάδο.

  • Συριζαίος με τη βούλα στο κούτελο εξακολουθεί να επιμένει στις παλιές αριστερές αρχές χωρίς ειλικρινά να ξέρει τι του γίνεται. Θα τον συμβούλευα να ανεμαζωχτεί. Ακόμη κι ο εξευτελισμός έχει τα όρια του.

  • Δεν γνωρίζω ακριβώς τι σχέδια του κυρίου Πούτιν εξυπηρετεί ο εναγκαλισμός της Τουρκίας. Πιθανόν η αντικατάσταση της αμερικάνικης επιρροής στη γείτονα χώρα. Και ένα μόνο θα πω στον ομόθρησκο Βλαδίμηρο: Ο Τούρκος μόνο μπάλα θέλει. Κι αν με καταλάβει με κατάλαβε.

  • Συνάντησα ένα καλό μου φίλο χτες με ορθή σκέψη και πολλές ταλαιπωρίες στη ζωή του. Μου είπε μετά τους απαραίτητους εναγκαλισμούς: Τι νομίζεις ότι θα γίνει ρε Κώστα με αυτή την κατάσταση; Μια απάντηση του έδωσα: Είδες χθες το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη; Κατάλαβα μου είπε κι απομακρύνθηκε.

  • Ομολογουμένως δεν ξέρω πότε αρχίζουν οι απόκριες. Όμως με διασκεδάζει να βλέπω στα μαγαζιά στολές προς ενοικίαση ή πώληση. Κι επειδή εγώ είμαι φανατικός οπαδός των τσουλομασκαράδων συνιστώ στις μανούλες να ντύσουν μόνες τους τα παιδάκια τους. Για εμάς τους μεγαλύτερους; Άστε τα να πάνε στο διάολο. Εμείς από καιρό έχουμε χαρακτηριστεί μασκαράδες όλοι μας.

  • Η αείμνηστη μητέρα μου, μου έλεγε κάθε που με τσάκωνε να κολυμπώ χειμώνα καλοκαίρι ότι δεν έχω αίμα αλλά θαλασσινό νερό στις φλέβες μου. Μάνα μου όσο γερνάω τόσο και συμφωνώ με την άποψη σου. Κι ευτυχώς που το θαλασσινό νερό έχει και ιώδιο κι έτσι δεν κινδυνεύω από θυρεοειδή.