Σκαλαθύρματα 21/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Έχουμε διαπιστώσει ότι ο Δήμος Ηρακλείου στήνει ευήκοα ώτα στις υποδείξεις που του γίνονται. Έχω άλλη μια σήμερα: Είναι γνωστό ότι οι δρόμοι του Ηρακλείου με τα ρολόγια και τους μετρητές που είναι σπαρμένοι ακριβώς στο κέντρο τους, αναγκάζουν τους οδηγούς σε σλάλομ, προκειμένου να αποφύγουν τις λακούβες τους. Εκεί όμως που η κατάσταση δεν παλεύεται είναι στη διασταύρωση των οδών Αγίου Μηνά και 1821, όπου η λακούβα ενός ρολογιού τείνει να μετατραπεί σε πηγάδι. Μπορεί να γίνει τίποτα;
  • Πολλοί με ρώτησαν ποιός με πείραξε χθες κι έγραψα ένα τόσο θυμωμένο άρθρο. Υπομονή παιδιά! Το όνομα του θα αποκαλυφθεί όταν συγκεντρώσω τα στοιχεία, που ήδη μαζεύω.
  • Το παρεάκι μας καθημερινά προσπαθεί να βελτιώνει το mesogios.gr κι από ότι βλέπουμε από την εντυπωσιακή αύξηση των αναγνωστών μας τα καταφέρνει. Κι όμως δεν ήταν εύκολο μια και η φιλοδοξία μας απαρχής ήταν να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Όμως τα καταφέραμε!
  • Διάβασα ότι τη Σαρακοστή «απαγορεύεται το σεξ» και επιτρέπεται μόνο το χαλβάδιασμα! Όχι ρε παιδιά. Με αυτή τη νοοτροπία θα μείνουν παραπονεμένα τα λουμπούνια και τα τουρσιά.
  • Είχα ένα πολύ – πολύ αγαπημένο φίλο που έκανε μπάνιο μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή. Κι αυτό όχι ολόκληρο αλλά από τη μέση και πάνω. «Ούτως ή άλλως τα πόδια πλύνονται στη θάλασσα» μου έλεγε τακτικά. Ε, ρε φίλε αγαπημένε και πόσο σε αναζητώ.
  • Αυτό μου θύμισε ένα άλλο καλό μου φίλο τον μεγάλο σκηνοθέτη Φώτη Μεσθεναίο. Αυτός που λέτε ερχόταν το καταχείμωνο και με έπαιρνε από το σπίτι, κατεβαίναμε στη Βουλιαγμένη, και νοικιάζαμε μια βάρκα. Όταν ανοιγόμαστε λίγο βουτούσε στη θάλασσα με το παλτό, τα κασκόλ, κι όλα τα συναφή χειμωνιάτικα. – Τι κάνεις ρε, του πα την πρώτη φορά. – Τεστ κοπώσεως, μου απάντησε γουργουρίζοντας – κι αφού δεν έπαθα τίποτα θα πει ότι η καρδιά μου είναι μια χαρά. Αλησμόνητε Φώτη. Κι όμως η καρδιά σου σε πρόδωσε.