Σκαλαθύρματα 20/2/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

  • Όσοι έμειναν χθες Καθαρά Δευτέρα στο Ηράκλειο εντυπωσιάστηκαν από την ερημιά της πόλης. Ούτε τα καφενεία να φανταστείτε δεν είχαν κόσμο. Δείγμα ότι οι συμπολίτες μας έφυγαν για εκδρομές στην εξοχή. Ελπίζω να πέρασαν καλά και να άφησαν την εξοχή λίγο πιο καθαρή από ότι τη βρήκαν.
  • Νέα κακοκαιρία προβλέπει η ΕΜΥ με βροχές και χιονοπτώσεις από τις οποίες όμως εξαιρείται και πάλι το Ηράκλειο και η Ανατολική Κρήτη. Γιατί άραγε τόσο γινάτι του Θεού εναντίον μας; Τι από όσα του έχουμε κάνει δεν μας έχει συγχωρήσει ακόμη;
  • Δυστυχώς εντείνεται καθημερινά η κρίση στο Αιγαίο – χθες μόνο είχαμε 42 παραβιάσεις με οπλισμένα Τούρκικα F16. Ευτυχώς που ο πρωθυπουργός μας με τον Καμμένο βρέθηκαν στη Σκύρο και απεύθυναν από κει… αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους γείτονες.
  • Καθώς κυλούν με ταχύτητα οι μέρες όπως άλλωστε το συνηθίζουν τώρα τελευταία, όλο και πιο έντονα με απασχολούν οι σκέψεις για το μέλλον της Ελλάδος, που νομίζω ότι κρίνεται στο έτος που περνάμε. Αυτός ο χρόνος είναι που θα δείξει άλλωστε αν έχουμε ή όχι μέλλον. Πιστεύοντας όμως ακράδαντα στο ότι ο Έλληνας θα αφυπνιστεί δεν χάνω τη σχετική αισιοδοξία μου. Είναι πάρα πολύ μεγάλο πράγμα για τον πλανήτη η Ελλάδα ώστε να χαθεί.
  • Ο κύριος Νίκος Λαμπρόπουλος της Euractiv.gr  είναι από τους λίγους σοβαρούς ανθρώπους που υπηρετούν την Ελλάδα στις Βρυξέλλες ως δημοσιογράφος. Έπισημαίνει λοιπόν σε ένα τελευταίο του σχόλιο τις προετοιμασίες των Αλβανών για να επιδιώξουν την «Μεγάλη Αλβανία»: Κοινό Πρόεδρο με τους ορκισμένους εντούτοις εχθρούς τους Κοσοβάρους, κοινές κινήσεις και εμφανίσεις κτλ, κτλ. Ο κύριος Λαμπρόπουλος σχολιάζει με πικρή ειρωνεία ότι εμείς αδιάφοροι γιορτάζουμε την ίδια ώρα τα κούλουμα και αμολάμε αετό. Θα έλεγα στον κύριο Λαμπρόπουλο ότι «καλά κάνουμε» αν αυτό το «αδιαφορία» δεν με έσφαζε πραγματικά.

Comments

  1. Oraia ta lete re    

    > Ο κύριος Λαμπρόπουλος σχολιάζει με πικρή ειρωνεία ότι εμείς αδιάφοροι γιορτάζουμε την ίδια ώρα τα κούλουμα και αμολάμε αετό.

    Και τι πρότεινε να κάνουμε ο κύριος Λαμπρόπουλος από τις Βρυξέλλες;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.