Σκαλαθύρματα 20/1/2018

Κώστας Γραμματικάκης
Κώστας Γραμματικάκης

T Alt

T Caption

  • Πραγματικά έσκισε – όπως συνηθίζουμε να λέμε – η Δόκτωρ Εύα Μαρία Τσαπάκη με τη διάλεξη της για τον εθισμό στο διαδίκτυο. Μπράβο Εύα-Μαρία. Και μπράβο και στην Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον κύκλο διαλέξεων που έχει οργανώσει.
  • Ο τελευταίος από ότι ξέρω καβρουμάς στην πόλη με την παραδοσιακή συνταγή ψήνεται από το φούρνο του Νερατζούλη, τον ιστορικό αυτό φούρνο που με τόσες αναμνήσεις μας είναι συνδεδεμένος. Εγώ πάντως κάθε φορά που αγοράζω ένα θυμάμαι και την εποχή που τον πουλούσαν στο καροτσάκι με τα παγωτά, τον άνοιγε στη μέση ο παγωτατζής και στον πρόσφερε με παγωτό καϊμάκι. Άλλοι καιροί, άλλες συνήθειες. Συμφωνώ.
  • Μια πολλή αγαπημένη μου κυρία με πήρε χθες στο τηλέφωνο και να με συγχαρεί για τη Μεσόγειο και να μου υποδείξει ότι μαζί με τα σημαντικά άρθρα που φιλοξενούμε θα ήθελε και περισσότερα σκαλαρθύματα. Θα το προσπαθήσω μια και χατίρι επ’ ουδενί λόγω μπορώ να της χαλάσω.
  • Το γραφείο μου στο κτήριο της Μεσογείου αρχίζει και θυμίζει τις παλιές του δόξες. Ένα σωρό φίλοι έρχονται να πιούνε καφεδάκι, να κουβεντιάσουν μεταξύ τους πράγμα που καθόλου δεν με ενοχλεί από το να συνεχίζω να γράφω ή να υπαγορεύω κείμενα. Η επιτυχία της προσπάθειάς μας μου δίνει κουράγιο καθώς βλέπετε.
  • Ώρα να γκρινιάξουμε λιγάκι. Τι θα γίνει κύριοι του Δήμου με το ρολόι που έχετε σηκώσει στην πλατεία Καλλεργών. Άμα δουλεύει πάει στραβά και άμα απογοητεύεται σταματάει ολότελα! Άραγε δεν υπάρχει ένας τεχνικός ικανός να το συντηρήσει;
  • Ορθή η θέση του Δημάρχου κ. Λαμπρινού που είπε ότι σέβεται μεν τα κόμματα αλλά τα κρατά μακρυά από το Δήμο. Θα έλεγα ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Περιφέρεια αλλά θα φανώ υπεραισιόδοξος. Υπεραισιόδοξος στο ότι αρχίζουμε να εκτιμάμε την αξία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άντε να δούμε λοιπόν.